Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde van de boot Ans Mols

  1. Nieuwschevron right
  2. liefde van de boot Ans Mols

"Helaas, dan ben ik net te laat..."

Helaas blijkt Ans Mols nog niet zo lang geleden te zijn overleden... Haar zus Lies uit Eindhoven komt aan de telefoon om Gerry alles te vertellen over zijn liefje van de boot. Beluister onderstaande fragmenten om dit ontroerende verhaal te horen.

Het verhaal
Een moeilijke maar romantische zoektocht deze week. We krijgen bericht van journalist Elles de Bruin: "Aan het begin van mijn carriére heb ik voor Radio West in Australië een reportage gemaakt over een Hagenaar die geëmigreerd is. Over Gerry van Duuren, oud-voetballer bij Lens in Den Haag. Een boeiende man. Hij is nu over uit Australië en we zaten zomaar weer samen aan tafel. En daar lag plots Gerry's zoektocht op tafel..."

Gerry ontmoet in 1964, aan boord van de MS Oranje, een meisje uit Tilburg: Ans. Hij is op weg naar Australie en stapt uit in Sidney. Ans is samen met haar moeder onderweg naar Nieuw-Zeeland om haar broer op te zoeken: "Ik was op slag verliefd op Ans. Ze was prachtig en we hadden het zes weken lang romantisch en goed aan boord." Nu, 55 jaar later, denkt hij nog vaak aan Ans. Haar achternaam weet hij niet meer, maar die tijd op de boot herinnert hij zich al de dag van gisteren. Het was namelijk best lastig om die romantische gevoelens te uiten aan boord: "We wilden natuurlijk graag meer, maar ik voelde me al heel verantwoordelijk. Ik dacht: straks zit ik als vader in Australië, dat kan echt niet. We hebben ons dus netjes gedragen. Maar... ik was stapelgek op Ans."

Dus: wie weet waar Ans uit Tilburg gebleven is? Geboren rond 1938, met een broer in Nieuw-Zeeland. Bel ons op 0800-3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl!

Aanknopingspunten:
* Ans
* geboren rond 1938
* kwam oorspronkelijk uit Tilburg
* voer in februari 1964 samen met haar moeder naar Nieuw-Zeeland met de MS Oranje
* ze maakten een tussenstop in Sidney
* Ans was toen 26 jaar oud
* had een broer die in Nieuw-Zeeland woonde