Adres Onbekend
KRO-NCRV

Podcast: Op zoek naar... de Vriendin met het Groeiende Geheim

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast: Op zoek naar... de Vriendin met het Groeiende Geheim

Beluister de nieuwste aflevering van 'Op Zoek Naar...' nu in je favoriete podcast-app!

Quote

Henk, ik had het je eerder willen vertellen, maar ik ben net bevallen en dit kindje is niet van jou.

Op zoek naar... De vriendin met het groeiende geheim - Uit Het Oog

Het is 1963, dienstplichtig militair Henk van Dijk rijdt in Leiden bijna een meisje aan. Hij springt uit de auto om deze Jeanny de Vries zijn excuses te maken. Niet veel later zitten ze samen in de kroeg en Henk wordt smoorverliefd op haar. Hij koopt voor haar een brommer om de afstand tussen hen, tussen Den Haag en Leiden, korter te maken. Het is een geweldige tijd: Jeanny gaat met Henk en zijn ouders op vakantie, ze zien elkaar dag en nacht.

Op een avond wil ze hem iets vertellen, iets belangrijks. Maar Henk ziet op de klok dat hij zich moet haasten om voor middernacht in de kazerne te zijn. De volgende ochtend wordt hij gesommeerd bij de commandant te verschijnen. “Henk, je vriendin is in het ziekenhuis opgenomen, ga snel naar haar toe.” Henk gaat ongerust naar het ziekenhuis in Leiden maar hij schrikt pas echt als hij bij haar voeteind een wiegje ziet staan. En hij hoort een baby huilen. Jeanny neemt het woord: “Henk, ik had het je eerder willen vertellen, maar ik ben net bevallen en dit kindje is niet van jou.”

Jeanny blijkt zwanger te zijn geraakt van een jongen uit de Bollenstreek, vlak voordat ze Henk had leren kennen. Uit schaamte heeft ze niemand iets verteld, het was in de familie wel opgevallen dat ze iets dikker was, maar dat leek een teken van welvaart. Henk wil voor het kindje, voor Antoinette zorgen, ze willen samen verder. Maar met dat verhaal kan hij niet thuiskomen.

Op Zoek Naar… is de podcastserie van het eerste zoekprogramma van Nederland: Adres Onbekend. Je vindt deze podcast nu in de favoriete podcast-app of via https://www.nporadio5.nl/podca...

foto: KRO-NCRV