Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Tini Hartog

  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Tini Hartog

"Nu zie ik het!"

Dankzij een oplettende luisteraar komen we Tini op het spoor! Tini en Trees worden met elkaar herenigd in de studio, maar moeten eerst even goed kijken voor ze elkaar weer herkennen: "Nu zie ik het!". Beluister de fragmenten hieronder terug voor de hele ontmoeting.

Het verhaal
In de jaren 80 werkt Trees in de apotheek ‘De Bos en Lommer’ in Amsterdam. Ze werkt daar samen met Tini Hartog en naast collega’s, zijn ze ook vriendinnen. “Tini was zelfs zo’n goede vriendin van me, dat ze in juni 1985 getuige was van mijn huwelijk met Norbert! Ze gaf me als cadeau zoetwaterparels, als ketting. En die heb ik nog!”

Tijdens hun tijd in de apotheek delen Trees en Tini lief en leed met elkaar. Ook trekken ze er naast het werk met elkaar op uit, en brengen ze veel nachtdiensten samen door: “Ik sliep dan nogal wel eens door en dan zei ik grappend: ‘Het is rustig geweest vannacht, he?’ En dan zei Tini: ‘Ja maar jij sliep gewoon door!’”

Trees laat later de apotheek achter zich om de accountancy in te gaan. In 1994 verhuist ze met haar man vanuit Amsterdam naar Limburg. “We hadden inmiddels twee kinderen, een zoon en een dochter. Mijn leven zag er totaal anders uit dan het leven van Tini. Ik denk dat we elkaar daarom uit het oog zijn verloren.”

Trees zoekt vriendin Tini Deel 1

Trees zoekt vriendin Tini Deel 2