Adres Onbekend
KRO-NCRV

bodybuilder Antos Scholten

foto: NPO Radio 5
  1. Nieuwschevron right
  2. bodybuilder Antos Scholten

"Hij is de meest gedenkwaardige vriend die ik ooit heb gehad!"

Ted is zielsgelukkig. Zijn vriend Antos is gevonden! Antos stuurde een mail naar Adres Onbekend, waarin stond dat Ted contact mocht opnemen. Beluister het hele verhaal in de fragmenten en uitzending hieronder.

Het verhaal
Ted deelt met zijn vriend Antos Scholten een gezamenlijke passie: “Het begon met een fitnessapparaat, dat ik in de slaapkamer van mijn flat had geïnstalleerd. Soms huurde ik een film van ‘Rocky’ en die muziek zorgde echt voor de spirit. Dan zaten we voor dat tv’tje te trainen samen. Pas later zijn we naar de sportschool uitgeweken om te trainen en zijn we ook aan bodybuilding gaan doen. We hadden nooit ruzie, waren allebei heel gedreven.

Naast bodybuilding is Antos volgens Ted ook helemaal gek van auto’s: “Hij had een rode Toyota MR2 en met die snelle auto reden we naar Essen, Duitsland. Daar waren shows van bodybuilding. We waren echt veel samen, wel vijf dagen in de week. Niet hele dagen, maar wel de ochtenden of avonden om te trainen. Dikke maatjes waren we. We gingen ook ieder zaterdagochtend buiten zwemmen, daarna trainen met de halters bij de auto en dan naar de bossen. We waren jong en lieten ons heel erg meeslepen in het bodybuilder-gebeuren. Arnold Schwarzenegger was ons grote idool!”

Na zo’n acht jaar vindt Antos’ vrouw het welletjes met al dat trainen: “Zij vond dat hij te veel weg was en zette hem voor het blok: kies je voor mij of voor het bodybuilden. Niet zo letterlijk hoor, maar daar kwam het wel op neer. Hij trainde daarna nog wel af en toe, maar het bodybuilden deed hij niet meer. Pas later ben ik hem echt gaan missen. Hij is de meest gedenkwaardige vriend die ik ooit heb gehad. Ik word er emotioneel van, merk ik. We hebben elkaar al zo’n dertig jaar niet gezien en ik wil graag oude verhalen met hem ophalen!”

Aanknopingspunten:
* vriend Antos Scholten
* geboren vermoedelijk in 1966
* hij is een aantal jaren bodybuilder geweest
* woonde in ieder geval tussen 1988 en 1998 in Tilburg
* reed rond in een rode Toyota MR2
* wellicht woont hij nog steeds in Brabant
* hij is hoofdconducteur bij de NS geweest
* is getrouwd en heeft kinderen
* Antos had blond haar en was zo’n 1.80 meter lang

Bodybuilder Antos Scholten deel 1

Bodybuilder Antos Scholten deel 2

Adres Onbekend