Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste vriendje Taco Slagter

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste vriendje Taco Slagter

“Hij was mijn eerste vriendje, dus ik ben hem gewoon nooit vergeten…”

De Zoekbrigade denkt dat Taco Slagter familie moet zijn van de bekende Jan Slagter. We bellen Jan op en wat blijkt: het is inderdaad zijn broer! We kunnen Taco bellen en hij komt zelfs naar de studio om Aad te verrassen, want hij kan het zich allemaal nog goed herinneren. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal en de ontmoeting.

Het verhaal
Waar de Vrij Nederland al niet goed voor is. In 1970 plaatst Aad daarin de advertentie die hem in contact brengt met Taco Slagter. Aad denkt nog vaak terug aan zijn eerste liefde, met wie hij dan op achttienjarige leeftijd een kortstondige relatie krijgt. “We zijn samen op vakantie geweest naar Spanje, we zijn toen met de Volkswagen Kever naar Kims Camping gereden in Calella.” Campingeigenaar Kim schoot hoogstpersoonlijk de konijnen af die Taco en Aad op de barbeque konden leggen. "Een heel fijne tijd. We hebben aan het strand gelegen en paardgereden. En 's avonds vertelde Taco in het Duits sprookjes aan de kinderen op de camping."

Na de vakantie verwatert het contact. “Ik ben nog een keer bij hem langsgeweest in Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg, daar had hij toen een kamer. Inmiddels had hij al een andere vriend, achteraf bleek dat hij met die vriend al een relatie had voordat wij een relatie kregen. Dus hij is na mij weer terug naar zijn ex gegaan.”

Aad krijgt daarna een relatie met een man uit Delft. “Taco is toen nog een keer in Delft geweest met zijn vriend, maar helaas waren wij niet thuis. Hij had een briefje in de bus gedaan dat ze langs waren geweest. Daarna heb ik nooit meer iets van hem vernomen. Dat was in 1972.” Na al die jaren hoopt Aad nog steeds ooit weer iets van hem te horen. “Hij was mijn eerste vriendje, dus ik ben hem gewoon nooit vergeten.”

Aanknopingspunten:
* Taco Slagter
* had rond 1970 een kamer aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht
* werkte in een ziekenhuis of militair hospitaal in Utrecht
* ging met Volkswagen Kever op vakantie naar Spanje
* komt uit Den Haag

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Aad & Taco in de studio | Aad vroeger

Aad zoekt eerste vriendje Taco Slagter

Aad zoekt eerste vriendje Taco Slagter