Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend Henry Nagelhout

foto: Nationaal Archieffoto: Nationaal Archief
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend Henry Nagelhout

"Het belangrijkste is dat het goed met hem gaat."

Tijdens de uitzending
Een ode aan goede trouwe vriend Henry Nagelhout eindigt in een rouwadvertentie. Hij is op 44-jarige leeftijd overleden in 2011. We gaan op zoek naar nabestaanden van Henri en wij krijgen bericht van Harlinda. “Ik kreeg bericht dat in 'Adres Onbekend' een jeugdvriend op zoek is naar mijn man Henry. Alle informatie klopt, alleen helaas is hij er zelf niet meer. Ik zou graag met Bert willen praten, maar wel achter de schermen." Bert belt dus met Harlinda en brengt aan het eind van de uitzending verslag uit. Beluister Berts verhaal hieronder.

Het verhaal
In de jaren 80 komt Bert op de Timorstraat in Zwolle wonen. Twee huizen verderop woont buurjongen Henry Nagelhout: “We woonden daar allebei tot begin 1992, toen verhuisden we bijna tegelijk. Ik ging naar Wijhe en hij is richting de Veluwe gegaan. Ergens in de omgeving van Nunspeet en Elspeet. Na de verhuizing heb ik hem nooit meer gesproken."

Bert is een jaar of zes ouder dan Henry. Ze zijn als twintigers goed bevriend. “We konden het ontzettend goed met elkaar vinden. We waren vaak samen, deelden hobby's zoals vissen, we hadden lange gesprekken en luisterden naar elkaar. We waren heel hechte vrienden, bijna als broers. Dat ging heel diep. In de eerste jaren na de verhuizing, toen ons contact weg was, had ik het er niet zo moeilijk mee. Ik ging samenwonen met een vrouw, wat een grote verandering was voor mij. Ik was altijd alleen geweest, dus dat moest ik eerst op een rijtje zetten. Maar nu zou ik graag willen weten hoe het met hem gaat."

Van dichtbij hoort Bert dat Henry geen makkelijke jeugd heeft gehad: "Ik begreep dat hij opgroeide in een tehuis en later wel contact had met zijn vader, maar dat verliep niet soepel. Henry droeg bagage met zich mee, maar ik stond altijd voor hem klaar om die last samen te dragen. Nu ik ouder word, hoop ik oprecht dat het goed met hem gaat. Het belangrijkste is dat het goed met hem gaat en dat hij een fijn gezin heeft. Dat wens ik hem echt van harte toe."

Aanknopingspunten:
* Henry of Henri Nagelhout
* geboren rond 1966
* woonde in de jaren 80 aan de Timorstraat in Zwolle
* in 1992 verhuisde hij naar de omgeving van Nunspeet of Elspeet
* Henry had een tijdje een relatie met een vrouw uit Osnabrück
* Henry was circa 1.80 meter lang, blond en redelijk slank

Vriend Henry Nagelhout