Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: barvrouw Lia

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: barvrouw Lia

Degene die we vonden bleek niet de juiste...

Lia leek gevonden, maar helaas... ze blijkt niet de juiste te zijn. We roepen dus nog steeds op zoek naar barvrouw Lia! Beluister onderstaande fragmenten voor Nols hele verhaal.

Het verhaal
Een warme zomeravond in 1970 in café De Buteriggel op Texel. Nol ontmoet de mooie barvrouw Lia of Lidia. Zij werkt hier als tijdelijke barkracht en Nol is op slag verliefd: “Ik ben gecharmeerd van haar en kom die vakantie dus elke avond in het café.” Hij vraagt haar op een avond of zij een strandwandeling met hem wil maken. Dit wil zij wel, maar helaas vertelt ze tijdens de wandeling dat ze al een vriendje heeft. Nol besluit zich hoffelijk te gedragen en maakt verder geen avances. Daar heeft hij achteraf eigenlijk wel spijt van: “Er had echt meer in gezeten.”

Nol rijdt nu nog vaak op zijn motor door de kop van Noord-Holland, gewoon omdat hij dat leuk vindt: “Dan kijk ik toch altijd wel om me heen of ik haar zie. Dat is natuurlijk onzin, maar zo’n gevoel heb ik dan.” Nol is drie jaar later getrouwd met een andere vrouw en is met haar in Edam gaan wonen. Hier komt hij plots Lia of Lidia tegen bij de groenteboer! Ze is dan met een man en Nol gaat ervan uit dat ze met die man getrouwd is. Er vindt een kort gesprek plaats maar gegevens zijn nooit uitgewisseld. Het gevoel voor Lidia is sindsdien nooit meer weggegaan...

Aanknopingspunten:
* Lia of Lidia
* werkte in de zomer van 1970 als barvrouw in de Buteriggel in De Koog op Texel
* de toenmalige eigenaren van dit café heetten Henk en Jantien
* Lia of Lidia woonde die zomervakantie in 1970 in een tent op Camping Kogerstrand
* is waarschijnlijk geboren rond 1946
* komt waarschijnlijk uit Breezand, Breezanddijk of Julianadorp