Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: vakantieliefde Tinie de Wit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: vakantieliefde Tinie de Wit

Helaas... de juiste Tinie is nog niet gevonden. Hopelijk in september meer!

We vinden een mevrouw De Wit in Zoetermeer, maar helaas.. Ze heet geen Tinie! Het is de verkeerde. We blijven dus zoeken naar Tinie de Wit. Hopelijk in september meer! Beluister de uitzending van 30 juni 2019 om Peters verhaal te horen.

Het verhaal
We krijgen post:“Ik loop door de nacht, Ouddorp, 24 juli 1969. Ik kon niet slapen, want mijn vakantievriendin was naar huis. Veel mensen zaten die avond voor de televisie, want de maanlanding zou plaatsvinden. Ik keek naar de maan en bedacht dat daar nu mensen waren. Steeds als de maanlanding voorbijkomt moet ik denken aan die nacht en de vakantiedagen die we samen doorbrachten. Nu, precies 50 jaar later, zijn er nog steeds heldere herinneringen!”

Dat schrijft Peter ons over zijn vakantieliefde Tinie de Wit. Ze ontmoeten elkaar in Ouddorp op kampeerterrein Het Oude Nieuwland. Gelukkig wonen ze allebei in Rotterdam-Zuid en kunnen ze elkaar ook na de vakantie blijven zien: “We belden, spraken af en kregen verkering. Zo’n negen maanden hield dat stand. Ze kon het goed vinden met mijn moeder, kwam ook bij ons thuis.”

Hij schrijft: “Uiteindelijk is de verkering uitgegaan. Ik weet niet meer hoe. Wel heb ik in de maanden erna je af en toe nog gezien. Je liep na je werk van metrostation Maashaven naar huis aan het Mijnsherenplein. Ik weet niet of we nog wel eens belden of schreven. Wel hoorde ik dat je (weer) contact had gekregen met een jongen die in een kledingwinkel werkte en dat jullie samen naar Spijkenisse was verhuisd. Uiteindelijk vond ik ook de liefde van mijn leven en ben ik daar al meer dan 40 jaar mee getrouwd. Ik zou je zo graag nog eens willen zien en spreken!”

Aanknopingspunten:
* Tinie (volledige naam: Catherina Maria) de Wit
* geboren in mei 1952
* werkte bij Smit sleepbedrijf op kantoor aan het Wilhelminaplein in Rotterdam
* had twee jongere zusjes (eentje heette vermoedelijk Marina)
* haar ouders reden in een Volkswagen Kever
* laatst bekende adres (1969): Mijnsherenplein, twee hoog in Rotterdam Zuid

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.