Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: pleegdochter Jasmin Troeger

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: pleegdochter Jasmin Troeger

De familie hoopt haar binnenkort op te zoeken in Duitsland

We vinden Jasmin in Lachendorf, een plaatsje in Noord-Duitsland. We vinden ook foto’s van haar en de familie Post herkent haar meteen: “Ja, dat is haar!” Het gaat gelukkig heel goed met Jasmin. Ze herinnert zich Jan en Jannie nog goed. Ze vond hen heel lieve onbaatzuchtige mensen die gewoon graag voor andere mensen zorgden: “Jan en Jannie waren als een oom en tante en hun kinderen als mijn neven en nichten. Ik ben alleen hun gegevens kwijt geraakt en daarom kon ik niet meer bellen.” Ze komt dan ook snel aan de lijn en dat is een emotioneel moment voor de familie Post: “Je ziet er zo goed uit, Jasmin!” Jasmin kan nog een beetje Nederlands en zegt daarop bescheiden: “Dankjewel.” Binnenkort gaat de familie Post naar Noord-Duitsland om haar te zien.

Het verhaal
Jan en Jannie wonen met hun drie kinderen in Biddinghuizen. Omdat er nog plek in hun huis en in hun hart is, besluiten ze in de vakanties een kind op te vangen. Het wordt de Duitse Jasmin, een zevenjarig meisje dat in de crisisopvang zit omdat haar moeder is overleden en haar vader niet voor haar kan zorgen. De kleine, ietwat schuchtere Jasmin draait meteen mee in het gezin en na drie weken hebben Jan, Jannie en de kinderen het heel moeilijk bij het afscheid.

Gelukkig volgen er in 8 jaar tijd nog veel meer vakanties. De laatste keer dat Jan en Jannie hun Duitse pleegdochter zien is in 1997. Ze is dan een puber van een woont dan op begeleid op kamers in Celle. Jan en Jannie merken dat ze haar eigen weg aan het ontdekken is en laten haar gaan. Als hun oudste dochter gaat trouwen in 2008, sturen ze Jasmin een uitnodiging aan het laatst bekende adres. Helaas komt er nooit een reactie...