Adres Onbekend
KRO-NCRV

Podcast: Susan zoekt haar broer Cees Jager

  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast: Susan zoekt haar broer Cees Jager

"Het lijkt wel alsof hij recht uit de hemel is komen lopen!"

Het verhaal van Susan en broer Cees is de moeite waard om nog eens op terug te blikken. Hoe gaat het nu met ze? Wat heeft hun hereniging voor ze betekend? Zondag 6 september 2020 lichten we in de uitzending vast een tipje van de sluier op. In de negende aflevering van onze podcast Op Zoek Naar hoor je het hele verhaal. De podcast vind je hier of via je favoriete podcastkanaal (Spotify, iTunes).

Tijdens de uitzending
We vinden Cees met zijn nieuwe partner in Baarn. Omdat Susans gezondheid het niet toelaat om naar de studio te komen, besluiten wij het anders aan te pakken. We pikken Cees en zijn vrouw op in Baarn en rijden samen naar Susans huis in Dodewaard. Susan heeft geen idee en denkt dat wij enkel voor een interview haar kant op komen. Wat een verbazing als blijkt dat wij broer Cees hebben meegenomen. “Cees? Ben jij het?”, roept ze uit wanneer hij binnen komt lopen. Een innige omhelzing gepaard met de nodige tranen volgt. Susan was bang dat haar broer niet meer leefde, maar na zestien jaar zijn ze nu weer herenigd en dolblij: “Het lijkt wel alsof hij recht de hemel uit is komen wandelen!”

Het verhaal
Susan en Cees hebben altijd een goede broer en zus relatie gehad. Maar verliezen het contact als ze beide volwassen zijn en hun eigen leven leiden. Jaren geleden ontmoet Susan haar broer nog eenmaal per toeval tijdens een busreis. Cees Jager stapt uit in Driel, waar hij dan woont. Daarna ziet Susan hem nooit meer. Susan weet eigenlijk niet waarom het contact verbroken is. “We hebben nooit ruzie gemaakt.” Broer Cees kwam nooit opdagen om de erfenis van hun moeder op te halen. Dat vindt ze vreemd.

Toch heeft Susan vooral warme herinneringen aan haar broer Cees. “Hij hielp mij toen ik al jong moeder werd. Dan bracht hij kleertjes voor de baby.” Susan zou dolgelukkig zijn als ze haar broer Cees weer eens in de armen kan slaan.

Susan zoekt broer Cees Jager