Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Ellie Smits

  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Ellie Smits

"Oh Mia! Wat leuk!"

Tijdens de uitzending vinden we Ellie! Mevrouw van de Braak ging voor ons op pad. Ze kent Ellie en woont slechts een paar meter verderop. De buurvrouw geeft haar telefoon aan Ellie: "Oh Mia! Wat leuk!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Wanneer Mia zes jaar geleden haar Italiaanse jeugdliefde terugvindt, wordt ze herinnerd aan de vriendin met wie ze dat allemaal heeft meegemaakt: Ellie Smits. Mia is zeventien jaar als ze samen met Ellie werkt in de gezinszorg in Eindhoven. De vriendinnen delen lief en leed: “Het waren onvergetelijke jaren met haar! Het was een schat van een meid. Als we uitgingen was het altijd een feestje. Dan dansten we en sliepen we daarna bij Ellie in haar tweepersoonsbed, omdat ik niet laat thuis mocht komen, haha! En ja, er waren ook jongens... Indertijd leerde ik dus ook die Italiaan kennen.”

Toch verliezen de vriendinnen elkaar uiteindelijk uit het oog: “We zijn samen nog met een jongerenreis naar Engeland gegaan en naar Spanje met zijn tweeën. En toen we terugkwamen in Eindhoven ontmoette ze daar een Spanjaard, haha! Ze waren verloofd, maar het liep stuk... Ellie ging toen maatschappelijk werk doen en ik trouwde. Zo gingen we ieder ons eigen weg. Ik ben heel benieuwd naar haar! Is ze getrouwd en heeft ze kinderen? Het contact met mijn Italiaanse vlam is uiteindelijk ook verwaterd, maar wat zou ik haar graag dat vervolg vertellen!”

aanknopingspunten:
* vriendin en oud-collega Ellie Smit(s)
* komt uit Eindhoven
* geboren rond 1948 of 1949
* woonde vroeger Broekseweg nummer 100 in Eindhoven
* is samen met vriendin Mia op vakantie geweest samen naar Engeland, naar de zuidwestkust met een jongerenreis
* zijn ook nog samen naar Spanje geweest
* heeft gewerkt bij gezinszorg in Eindhoven
* ging vaak uit in Eindhoven
* Mia leert tijdens een van die avonden een Italiaanse jongen kennen
* daar kwam ze zelfs mee op televisie bij Memories (KRO-NCRV)
* Ellie had een Spaanse jongen leren kennen in het uitgaansleven van Eindhoven
* die relatie ging wel uit, mogelijk is ze daarna getrouwd met iemand anders

Mia zoekt vriendin Ellie Smits