Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendinnetje Reini Galenkamp

foto: George Becker via Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendinnetje Reini Galenkamp

“Elk jaar met Sinterklaas komt Reini weer ter sprake...”

Het is gelukt! Arend hoeft geen rondjes meer te rijden door Haarlem op zoek naar Reini. Ze hangt ondanks haar vergeetachtigheid voor hem aan de telefoon! “Oh Arend, ja daar heb ik nog verkering mee gehad!”
Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Elk jaar op 5 december komt Reini Galenkamp weer ter sprake bij Arend in de familie. “Dan denken we terug aan een Sinterklaasavond in 1952, waarop zij mij verraste met een levensgrote surprise-pop die haar moeder bij ons voor de deur zette. Die had een grote overall aan en was helemaal gevuld met papier en stro. Én met een horloge dat ze voor me gekocht had. Dat is mijn eerste herinnering aan haar!”

Arend is zeventien jaar als hij in Haarlem-Noord verkering krijgt met Reini. “We hebben drie jaar verkering gehad. Maar ja, dat ging uit. En zoals het leven gaat, trof ik een ander vriendinnetje en ging ik trouwen. Reini verdween naar de achtergrond, hoewel mijn vrouw altijd van haar geweten heeft hoor! Ik heb in mijn leven veel vreugde gekend, maar ook veel verdriet. Van mijn drie kinderen is er nog maar één in leven...” Met deze dochter maakt Arend nog regelmatig nostalgische ritjes door Haarlem om te kijken naar de plekken van vroeger. “Ik zou daar ook graag met Reini eens een kop koffie drinken en samen herinneringen ophalen.”

Aanknopingspunten:
* vriendinnetje Reini Galenkamp
* geboren in Haarlem rond 1935/1936/1937
* ze is jarig ergens in de maand augustus
* Reini had twee zussen, Lien en Rietje, en een oudere broer Daan
* wellicht was er ook nog een oudere broer Gerard
* de familie woonde in de eerste helft van de jaren 50 op het Weltevredenplein in Haarlem
* Reini zou later gewoond hebben aan of in de buurt van de Jan Gijzenkade in Haarlem
* de vader van Reini Galenkamp werkte bij Werkspoor

Arend zoekt jeugdliefde Reini Galenkamp