Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: mijn opa uit Den Haag

foto: Marijke
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: mijn opa uit Den Haag

We worden platgebeld met mogelijke kandidaten!

De telefoon blijft non-stop rinkelen over Marijke's zoektocht. We worden platgebeld met mogelijke kandidaten: oud-voetballers, mannen met sigarenzaken aan en in de buurt van de Vaillantlaan en er belt zelfs iemand die zeer thuis is in het verhaal van Marijke. Tipgever Rens van Oosten komt aan de lijn: "Mijn vader werkte in het Huis van Bewaring en ik kwam veel bij sigarenhandel Boelhouwer aan de Vaillantlaan. Ik ken nog veel namen uit de buurt, wie weet kan dat helpen?"

We zijn er dus nog niet uit welke van de mannen het moet zijn. Andere namen die vallen: Bertus de Harder, Mauk Weber, Aad Mansveld, Harrie Heynen, Wim Doorscho(d)t, Hendricus Petrus Dijkgraaf, Harry Vos, Bas van Dongen, Bep Bakhuys en sigarenhandelaar Osevhuis. Alle tips over Marijke's biologische opa blijven welkom, ook in de zomer, op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Hopelijk hebben we in september dan nieuws! Beluister de uitzending van 27 juni 2021 voor de hele zoektocht.

Het verhaal
Johanna is tot haar dood in 2014 op zoek geweest naar haar vader. Na haar overlijden neemt dochter Marijke de zoektocht over: “Mijn moeder is opgegroeid bij haar moeder Elizabeth den Boer en ‘vader’ Frans Fens. Zij wilden nooit iets loslaten over haar échte vader. Toch is ze wel iets te weten gekomen: haar vader zou uit Den Haag komen en had daar een sigarenwinkel. Ook zou hij een bekende voetballer in Den Haag zijn geweest. Maar verder weten we niets...”

Er hangt een groot mysterie om Marijke's biologische opa. Dat mysterie begint al bij de geboorte van haar moeder Johanna: “Het verhaal gaat dat mijn oma in de gevangenis van Scheveningen zat, omdat ze prostituee zou zijn geweest. In de gevangenis beviel ze van mijn moeder. Maar wat hiervan waar is weet ik natuurlijk niet.”

Ook al acht Marijke de kans groot dat ze er nooit meer achterkomt wie haar biologische opa geweest moet zijn, ze geeft niet op: “Ik moet op z’n minst proberen om de zoektocht van mijn overleden moeder af te maken. Ik ben zelf ook benieuwd of ik op mijn opa lijk en wat voor persoon hij is geweest.”

Aanknopingspunten
* de onbekende biologische vader van Johanna Albertina den Boer
* haar moeder is Elizabeth den Boer
* Elizabeth is in juli 1933 van Johanna bevallen, vermoedelijk in de gevangenis van Scheveningen
* later trouwde Elizabeth den Boer met Frans Fens
* de onbekende vader van Johanna zou uit Den Haag komen
* hij zou tenminste nog vijf kinderen moeten hebben
* hij zou een bekende voetballer zijn geweest (bij een grote of een kleine club) in Den Haag
* en heeft een link met een sigarenwinkel in Den Haag (mogelijk aan de Vaillantlaan)

Foto 1 is Marijke's oma Elizabeth, de overige foto's zijn Marijke's moeder Johanna

Marijke zoekt haar opa uit Den Haag - deel 1

Marijke zoekt haar opa uit Den Haag - deel 2

Marijke zoekt haar opa uit Den Haag - deel 3

Marijke zoekt haar opa uit Den Haag - deel 4

Marijke zoekt haar opa uit Den Haag - deel 5