Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: biologische vader van mijn dochter

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: biologische vader van mijn dochter

"Ik herinner me alles tot in detail, behalve zijn naam!"

Het enige wat we in deze zoektocht kunnen doen is het verhaal vertellen en de aanknopingspunten zo vaak mogelijk herhalen in de hoop dat iemand zich hierin herkent. Dat gebeurt nog niet, maar onze lijnen blijven natuurlijk open op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Ook mensen die mee waren op de desbetreffende skireis en die bijvoorbeeld groepsfoto's hebben of nog namen weten van medereizigers, zijn natuurlijk van harte welkom bij ons voor Miep en Christy. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Miep Wassenaar - vroeger Buining - was in januari 1974 al getrouwd, maar kreeg op skivakantie in de berghut in Arosa, Zwitserland toch een vriendje. Ook na de vakantie blijven Miep en hij elkaar nog een tijdje zien: “Oorspronkelijk kwam hij uit Den Haag, maar hij studeerde toen in Delft, bouwkunde volgens mij. Hij is een paar keer op de fiets van Delft naar Katwijk gekomen, waar ik toen woonde. Maar die situatie was natuurlijk niet houdbaar.” Toch was Miep inmiddels wel zwanger van een dochter: “Ik heb besloten om in het midden te laten wie van de twee de vader was: deze jongen uit Delft of mijn toenmalige man. Maar mijn dochter Christy voelde altijd dat ze anders was dan haar jongere zus. Uiteindelijk bleek uit een DNA-test dat mijn ex-man inderdaad niet Christy's biologische vader was. Dat dan móét het die jongen uit Delft zijn!”

Miep herinnert zich alles tot in detail, maar één cruciaal gegeven ontbreekt: zijn naam! “Mijn dochters geloofden eerst niet dat ik zijn naam niet meer wist, maar in die tijd was het zo anders. Je had geen telefoon, we hebben ook geen briefjes geschreven. Hij is drie of vier keer langsgekomen en daarna heb ik hem nooit meer gezien. Als ik meer wist, had ik het allang gezegd! Ik wil hem zo graag vinden voor Christy.” We zoeken dus zonder naam, maar wel met een duidelijke omschrijving: “Ik zie hem nog zo voor me. Sowieso was hij slank en heel lang, minimaal 1.90m. Hij had wat langer middenblond haar en een baardje. Al had iedereen dat in de jaren 70. Hij kon heel goed dansen en skiën. Zijn broer studeerde Nederlands in Leiden en die had heel blond haar met van die donkere wenkbrauwen. Dat had Christy als klein kind dus ook...” Wie herkent dit verhaal? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Aanknopingspunten:
* de biologische vader van Mieps dochter
* de man is geboren rond 1950/51
* in januari/februari 1974 ging hij op een 17-daagse skivakantie met studentenreisorganisatie NBBS
* de groep ging erheen met de trein en verbleef in een berghut in Arosa, Zwisterland
* de jongen was slank en ca 1.90m.
* hij had middenblond langer haar en een baardje destijds
* hij studeerde in Delft, waarschijnlijk bouwkunde
* kon goed dansen en skiën
* had een broer, die Nederlands studeerde in Leiden
* oorspronkelijk kwam de jongen uit Den Haag, uit een middenstandsgezin
* zijn vader of opa is op latere leeftijd nog afgestudeerd in (wss) wiskunde
* de jongen had een kortstondige relatie met Miep Wassenaar in 1974
* zij was toen getrouwd met meneer Buining en woonde in Katwijk aan den Rijn
* de jongen kwam een aantal keer op de fiets van Delft naar Katwijk
* Miep werkte toen in de psychiatrische inrichting Endegeest
* Miep is zwanger geraakt van deze jongen, maar hij heeft hier nooit van geweten
* dochter Christy is in november 1974 geboren

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Miep & Christy nu en Miep Wassenaar vroeger

Miep zoekt de biologische vader van haar dochter