Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: ex-man Johnny (Tarlochan) Singh

foto: Yvonne
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: ex-man Johnny (Tarlochan) Singh

“Ik ga vragen of mijn buurman jullie vandaag nog terug wil bellen…”

We krijgen tijdens de uitzending een hele spannende tip binnen die suggereert dat Johnny niet in India zou wonen, maar in Nederland... Deze anonieme tipgever spreekt niet van Johnny, maar een Sonny Singh, inderdaad geboren in 1964, afkomstig uit Punjab en actief bij de Sikh tempel. Het spoor van deze Sonny Singh gaat naar Zuidlaren in Drenthe, maar het blijft natuurlijk de vraag of hij inderdaad de door ons gezochte Tarlochan en/of Johnny Singh is, met wie Yvonne getrouwd was. Wie helpt ons aan een antwoord? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

In het fragment hieronder bellen we met de tipgever van twee weken terug. Kan hij inmiddels bevestigen dat zijn buurman de door ons gezochte Johnny Singh is? “Nou, mijn buurman Sonny Singh is inderdaad in India geboren en is 58 jaar. Het is een leuke jongen om mee om te gaan, maar ik weet verder niets over zijn achtergrond. Hij heeft geen telefoon momenteel, dus ik ga vragen of hij jullie vandaag nog terug wil bellen…” Hopelijk laat hij gauw van zich horen op 0800 3030300 ofzoeken@adresonbekend.nl!

Het verhaal
Yvonne ontmoet de Indiase Tarlochan Singh in Zürich, waar ze in de jaren 90 werkt als au pair: “We hadden spontaan oogcontact tijdens het optreden van een straatartiest. Ik vond hem meteen een lekker ding, haha! We kregen een relatie en hij is bij mij in Rotterdam komen wonen.” In Nederland wordt Tarlochan vaak Johnny genoemd en Yvonne wil met haar Johnny trouwen: “Ik ging mee naar India om zijn ouders te ontmoeten. Zijn vader legde zijn hand op mijn hoofd en gaf ons daarmee toestemming om te trouwen.”

Maar dan gebeurt er iets wat hun levens voorgoed zal veranderen: “In India is het gebruikelijk dat de kinderen voor hun ouders zorgen als dat nodig is en na een paar jaar hadden Johnny’s ouders zorg nodig...” Johnny doet er een jaar over om de onmogelijke keuze te maken tussen de liefde van zijn leven in Rotterdam en zijn ouders in India. “Hij zei steeds: ‘Ik hou van jou, maar mijn cultuur is zo sterk...’”

Yvonne is zelfs bereid om haar leven in Nederland op te geven en met Johnny mee te gaan naar India: “Maar het dorpshoofd heeft toen bepaald dat ik alleen maar voor problemen kon zorgen in hun cultuur en dat ik dus niet welkom was...” Uiteindelijk hakt Johnny de knoop door: “Hij heeft voor zijn ouders en cultuur gekozen. We zijn in april 1997 gescheiden. Het was hartverscheurend.” Ondanks de scheiding houden de twee nog ontzettend veel van elkaar: “Ik heb hem moeten laten gaan terwijl we nog van elkaar hielden.”

Aanknopingspunten:
* haar ex-man Tarlochan Singh
* hier ook wel bekend als Johnny
* is geboren rond 1964 in het dorp Narur (in de stad Punjab) in India
* heeft een zus, die lerares was in Narur
* heeft ook een broer, Jawinder Singh, die in Karlsruhe woonde
* in de jaren 90 had Johnny zo’n acht jaar een relatie met Yvonne
* die ontmoette hij toen hij in Zürich woonde
* Johnny is bij Yvonne ingetrokken aan de Odessastraat in Rotterdam Oosterflank
* ze zijn in 1995 getrouwd
* Johnny werkte bij schoonmaakbedrijf Den Heijer, waar hij particuliere huizen schoonmaakte in omgeving Rotterdam
* hij was actief bij de Sikh tempel in Rotterdam
* in april 1997 zijn Johnny en Yvonne gescheiden en is hij teruggegaan naar het dorp Narur
* waarschijnlijk woont hij daar nog steeds met zijn nieuwe Indiase vrouw
* Johnny heeft een Indiaas uiterlijk met zwart haar, getinte huid, donkerbruine ogen, een slank postuur en was ca. 1.76 meter lang
* iemand die mogelijk meer weet over hem is Dowinder Singh, een toenmalige vriend van Johnny
* hij woonde ook in Rotterdam Oosterflank in de jaren 90
* had een jongere broer en zusje
* hun vader is jong gestorven
* Dowinder Singh studeerde nog in de jaren 90
* hij moet geboren zijn rond 1968 of 1969
* ging ook naar de Sikh tempel in R’dam

Johnny (Tarlochan) Singh