Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: muziekvriend Steven Broekema

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: muziekvriend Steven Broekema

“Ik ben nog elke dag bezig met muziek”

We komen Steven tegen op een middelbare school in Barneveld. Hij werkt daar als conciërge en de receptioniste bevestigt dat Steven een echte muziekkenner is. Hij brandt wel eens cd’tjes voor collega’s. Een telefoonnummer krijgen we niet meteen, dus we zoeken verder in Barneveld. Daar treffen we een oud adres van hem aan. We krijgen zijn ex-vrouw aan de lijn en die geeft ons zijn nieuwe adres door. Ze moet hard lachen: “Ja, Steven en muziek… dat weet iedereen!” Steven is razend enthousiast wanneer hij hoort dat Kees hem zoekt. Hij komt meteen naar de studio om Kees te verrassen. Kees is blij verrast zijn oude vriend terug te zien. Zou Steven nog in de muziek zitten? Het antwoord is helder: “Ik adem muziek!” Na de uitzending praten ze nog lang door met elkaar. Een nieuwe afspraak is gemaakt! Dat belooft veel goeds…

Het verhaal
Kees zit samen met vriend Steven Broekema op de LTS in Barneveld. Steven speelt als 16-jarige jongen op de synthesizer. “Bij de muziekles nam hij me mee in de wereld van de symfonische rockmuziek.” De vrienden luisteren dan naar Yes, Jeffro Tull, Omega en Pink Floyd.

Sinds kort is Kees weer veel bezig met muziek. Hij denkt dan vaak terug aan zijn muzikale vriend Steven. Hoe zou het met hem zijn?