Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Henk de Meer

foto: Sabine
  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Henk de Meer

“Uiteindelijk ben ik al bijna 58 jaar gelukkig getrouwd hoor!"

We komen in contact met familie van een Hendrik de Meer uit Kollum, die postbode is geweest. Zou hij de Henk zijn die we zoeken? "Ja hoor, dat ben ik! Dat is lang geleden, die verkering met Sabine. Het kwam door jouw oom en tante dat het uitging ja... Maar ik ben uiteindelijk al 58 jaar gelukkig getrouwd hoor!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele gesprek tussen Sabine en Henk.

Het verhaal
Begin jaren 50 woont Sabine in Leeuwarden, in dezelfde straat als haar buurjongen Henk de Meer. Op haar 15e krijgt ze verkering met de drie jaar oudere Henk. Maar hun wegen scheiden als Sabine uit huis gaat: “Ik ben bij mijn oom en tante gaan wonen en Henk ging in dienst, volgens mij in Vught. Mijn oom en tante waren het niet eens met de relatie met Henk, ze vonden hem te min. Daarom moest ik het uitmaken.” Een reactie op het verbreken van hun verkering heeft Sabine nooit gehad: “Of nou ja... Henk heeft mij blijkbaar vaak brieven geschreven, maar die heb ik nooit gezien. Mijn oom en tante hebben ervoor gezorgd dat ik de brieven niet kreeg.”

Sabine krijgt mee dat Henk waarschijnlijk in de post is gaan werken. Ze herinnert zich hem nog goed: "Het was een mooie, lange, grote jongen. Heel vriendelijk en lief! Hoe het is gelopen, daar ben ik niet blij mee. Daarom wil ik graag sorry zeggen. Als ik Henk kan spreken zou ik als eerst zeggen dat het mij spijt. Ik wil het eindelijk kunnen afsluiten.”

Aanknopingspunten:
* Henk de Meer
* geboren in maart 1935 of 1936
* woonde in Leeuwarden aan de Halbertsmastraat, op de hoek met de Hollanderdijk
* heeft ook verkering gehad met Janny Laverman
* had een broer: Jouke
* Jouke is getrouwd met Anneke
* Henk woonde bij zijn moeder en zijn oom
* bracht bier en andere alcoholische dranken rond als baantje
* zat in militaire dienst, waarschijnlijk in Vught
* vermoedelijk is hij later gaan werken bij een postbedrijf