Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde op kantoor Carla Heijkoop

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. liefde op kantoor Carla Heijkoop

"Ik ben blij dat ik aan het einde van mijn leven nog dit verhelderende gesprek met je kan hebben."

We vinden Carla Heijkoop, maar helaas heeft ze slecht nieuws: "Ik ben erg ziek, Lex. Maar ik ben wel heel blij dat ik nu aan het einde van mijn leven nog dit verhelderende gesprek met je kan hebben. Je bent altijd in mijn leven gebleven hoor!" Beluister het fragment hieronder voor het ontroerende verhaal.

Het verhaal
In 1974 begint Lex te werken bij het expeditiebedrijf Hermann Ludwig in Rotterdam en is getrouwd. Zijn vrouw is ernstig ziek en dat maakt het een zware periode voor hen. Op zijn werk komt Lex de knappe Carla tegen en dat klikt meteen: "Zij bood mij een luisterend oor, dat waardeerde ik erg. Zij was mijn lichtpuntje in die zware periode.” Lex voelt meer voor Carla dan alleen een vriendschappelijke klik en dat is wederzijds: "Maar we hebben daar niet aan toegegeven. Ik bleef trouw aan mijn vrouw en besluit haar te vertellen over zijn gevoelens voor Claudia. Dat vond ze natuurlijk niet leuk, maar ik heb wel heel duidelijk aangegeven dat er nooit iets romantisch is voorgevallen.”

Lex worstelt met zijn gevoelens. “Toen ik op een dag met Carla stond te kletsen op kantoor, vertelde ze mij dat zij op wintersport een leuke jongen vriend heeft ontmoet: Marcel. Diep van binnen werd ik jaloers en nam ik afstand. Carla telkens zien en weten dat ik niks kon met mijn gevoelens, was echt moeilijk..." In de jaren 80 krijgt Lex een uitnodiging voor de bruiloft van Carla en Marcel, maar die gooit hij regelrecht de prullenbak in. Na het huwelijk verhuist Carla naar Barendrecht en verwatert het contact met Lex.

In 2016 overlijdt de vrouw van Lex en ondanks de tijd die er overheen is gegaan, kan hij Carla maar niet vergeten. “Zij betekent veel voor mij en het lukt me niet om haar te vinden… Ik ben zo benieuwd hoe het met haar is! En mijn nieuwe partner moedigt me gelukkig ook aan in deze zoektocht. Hopelijk lukt het om haar nog eens te spreken.”

Aanknopingspunten
* Carla (voluit: Carolina Jacoba Johanna) Heijkoop
* is geboren in 1954 in Vlaardingen Holy
* woonde aan de Fuutstraat, nabij de Kraanvogellaan in Vlaardingen Holy
* in Vlaardingen woonde Carla bij haar ouders, oudere broer en jongere zus
* was werkzaam in de jaren 70 als telefoniste en kantoormedewerkster bij Hermann Ludwig, een expeditiebedrijf in Rotterdam
* begin jaren 80 is Carla getrouwd met Marcel
* zij zijn verhuisd van Vlaardingen naar Barendrecht

foto: Lex

Zoeker Lex

Lex Teurlings zoekt Carla Heijkoop