Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: neef John Rietbergen

foto: Stef
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: neef John Rietbergen

"Er werd altijd gezegd dat ik de enige stamhouder van de familie was..."

Op de valreep komt er reactie binnen van iemand die John vroeger gekend heeft: "Ik heb John in 1970 ontmoet! Zijn broer Bob was toen verliefd op mijn latere vrouw Corrie. De moeder van Bob en John heeft de trouwjurk van Corrie nog gemaakt. Maar ik heb geen recente informatie over John helaas..." De lijnen blijven dus open voor iedereen die meer over hem weet. Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de uitzending van 26 september 2021 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Stef groeit als enige neef op tussen een heleboel nichten: “Er werd altijd gezegd dat ik de enige stamhouder van de familie was, omdat ik de enige jongen was. Maar het blijkt toch anders te zijn. Mijn vader had een broer Cor in Den Haag, maar die twee hadden een haat-liefdeverhouding met elkaar. Ik ben erachter gekomen dat ome Cor twee zoons moet hebben met tante Netty: Bob en John. Die neven van mij heb ik nooit gekend, daar werd niet over gesproken in de familie. Toen ik jong was werd er nooit over Bob en John gesproken. Die jongens bestonden niet, leek het...”

Stef weet inmiddels dat neef Bob in 1997 is overleden, maar neef John leeft als het goed is nog: “John is dit jaar 70 geworden als het goed is. Wij zijn de laatsten in de mannelijke lijn van de Rietbergens. Ik ben in coronatijd begonnen met het schrijven van een boek over onze opa Cor Rietbergen. Ik ben allerlei interessante dingen te weten gekomen, onder andere over hoe hij om het leven is gekomen. Die verhalen zijn voor John ook interessant denk ik. Het is immers ook zijn opa!”

Sowieso is Stef erg benieuwd naar zijn enige nog levende neef: “Ik heb hem wel eens op een foto gezien, maar verder niet. Ik zou hem graag ontmoeten en de verhalen met hem delen. Hoe is het toch mogelijk dat ik twee neven heb, waar ik nooit contact mee heb gehad?”

Aanknopingspunten:
* neef John(ny) Rietbergen
* voluit Johannus Theodorus Coenradus Rietbergen
* geboren in april 1951 te Den Haag
* had een broer Bob (voluit Cornelis Stephanus Theodorus)
* Bob is in 1997 overleden te Leiden
* de vader van Bob en John is Cor Rietbergen (*1916)
* hun moeder is Netty Rombouts (*1914)
* Cor en Netty zijn allebei al overleden
* ze zijn in 1973 officieel gescheiden
* Johns opa is (ook) Cor Rietbergen (*1889 te Vlissingen)
* opa Rietbergen voer in de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de SS Amstelland
* waarschijnlijk is Johnny niet getrouwd en heeft hij geen kinderen
* John heeft nog negen nichtjes en één neef Rietbergen (waaronder zoeker Stef)

Bob en John (links op de foto)