Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Harry Keser

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Harry Keser

"Mijn vader had dit nooit zo voor mij mogen bepalen..."

We krijgen bericht van Frans Keser, de broer van Harry. Hij vertelt dat Harry nog in goede gezondheid is en we krijgen gelijk zijn nummer! Hij neemt de telefoon op en kan zich Hetty nog goed herinneren! "Ik heb een maand geleden langs haar oude huis gelopen en toen vroeg ik me nog af hoe het met Hetty zou zijn. Nu wordt mijn vraag beantwoord!" Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan naar het fragment hieronder!


Het verhaal
Hetty’s broer Harry spreekt veel af met zijn beste vriend, ook een Harry. Harry Keser komt regelmatig bij de familie thuis en hij laat Hetty's hart steeds sneller kloppen. De beste vriend van haar broer wordt Hetty’s allereerste vriendje. “Hij was vijftien en ik denk dat ik zestien was. Het duurde niet lang… Mijn vader had namelijk nogal wat twijfels over onze relatie en zag er geen toekomst in. Harry studeerde op dat moment voor automonteur en mijn vader was bang dat ik uiteindelijk de kost zou moeten verdienen. Na ongeveer twee à drie jaar heb ik onze relatie beëindigd.”

Harry en de rest van Hetty's familie zien de breuk niet aankomen. “Harry vond het verschrikkelijk en vroeg waarom ik het uitmaakte, maar ik kon hem dat niet vertellen. De reden zou te kwetsend zijn. Ik heb het later nog met mijn familie besproken, maar zij begrepen er niets van. Ze vroegen zich af waarom het uit was gegaan en zeiden dat mijn vader dit nooit voor mij had mogen bepalen. Ik was de oudste en de rest van mijn broers en zussen had nog geen verkering. Misschien dat mijn vader daarom juist zo op mij en mijn relatie lette? Bij de rest deed hij dat niet.”

Vaders woorden maken destijds blijkbaar impact op Hetty, want als ze terugkijkt op haar relatie met Harry komen er verder enkel fijne herinneringen boven. “Ik ben verschillende keren bij Harry achterop de brommer naar zijn oma in Zaltbommel geweest. Het was daar altijd heel gezellig. In de weekenden was ik bij Harry thuis en hij kwam ook vaak bij mij eten. Harry was een rustige jongen, geen druktemaker. Hij was heel aardig en lief voor mij.”

Aanknopingspunten
* Harry Keser (spelling achternaam onzeker)
* geboren in maart 1946
* laatst bekende adres: de Mauritsstraat in Eindhoven
* zijn oudste broer heet Fred
* zijn zus heet Yvonne
* had mogelijk nog twee andere broers
* studeerde voor automonteur
* had blonde haren en blauwe ogen
* zijn vader was traiteur

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Eerste liefde Harry Keser