Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: schoolvriend Kees Schook

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: schoolvriend Kees Schook

Ze gaan elkaar deze week al zien!

We worden van alle kanten benaderd dat we voor Kees in Geldermalsen moeten zijn. We krijgen eerst Kees’ vrouw aan de lijn, die ons vertelt dat Kees wel degelijk ervaring heeft met de media. Hij zit namelijk in de politiek en wordt daarvoor toevallig net geïnterviewd door Omroep Gelderland! Hij vindt het dan ook geen probleem om in onze uitzending te reageren, want hij komt graag weer met Nico in contact: “Jeetje, man! Dat is lang geleden!” Kees herinnert zich ook nog veel van die tijd. Zo weet hij nog goed dat Nico heel erg klein was indertijd. “Ja, maar zo praat je iemand zomaar iets aan. Want ik ben toch echt wel wat groter geworden later”, lacht Nico. Deze week al spreken de mannen wat af samen. Ze zijn allebei gepensioneerd, dus er zit wel een gaatje in hun beide agenda’s…

Het verhaal
Nico leert Kees op de banketbakkersschool kennen in Utrecht aan de Schoolsstraat. Nico is al snel onder de indruk van Kees, want Kees blijkt een ondernemende jongen te zijn. Dit heeft hij waarschijnlijk van huis uit meegekregen, want Nico herinnert zich dat Kees’ ouders een horecazaak runden in Geldermalsen. Kees heeft ook ambities die kant op en daar hebben de jongens het dan ook wel eens over. Kees doet het ondertussen ook nog eens goed bij de vrouwen en dat vindt Nico ook imposant: “Kees was een blonde jongen, flamboyant en hield van de meisjes. En dat ook nog met succes!”

Vrijwel elke middag gaan de jongens naar het zwembad in de buurt: "Soms kregen we dan hygiëne controles op school en dan waren wij altijd helemaal schoon met glimmende handen." Nico herinnert zich nog wel meer avonturen. Hij hoopt dan ook dat hij met Kees herinneringen kan ophalen van toen. Zelf is Nico geen banketbakker geworden. Hij gokt dat Kees ook iets anders is gaan doen.