Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfbroer Michiel Vos

  1. Nieuwschevron right
  2. halfbroer Michiel Vos

Hannah en Michiel hebben elkaar gesproken!

De tips stromen binnen! Zo hebben wij contact met de oud-eigenaar van café De Jonge Haan in Hilversum. Hij kan ons helaas niets over Freddy's zoon vertellen, maar wel over de andere eigenaren van het café! Henk Hiensj is de oprichter van De Jonge Haan, rond 1952 kwam Hans Passon en daarna kwam Peter van Wijhe. Peter is nu eigenaar van eetcafé Moeke in Blaricum. Kent u Peter van Wijhe of weet u meer over Freddy's zoon? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

In de uitzending van 8 november 2020 horen we eindelijke de mogelijke naam van Freddy's zoon. Hij zou Michiel Vos heten en zijn moeder heet Dinie Vos. Dat horen we van oud-bewoners. Michiel zou inderdaad een onbekende vader hebben. Moeder Dinie was uitbaatster van een pension en rusthuis aan de 's-Gravelandseweg 74. Wie weet waar Dinie en Michiel Vos gebleven zijn? Bel 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. We hebben weer spannend nieuws! We vinden een nieuw spoor naar halfbroer Michiel.

Inmiddels heeft Hannah haar halfbroer Michiel gesproken. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Hilde heeft jarenlang een relatie met de 'aimabele' Freddy van Munster. Naderhand hoort ze geruchten over een derde kind dat hij zou hebben. Het verhaal over Freddy's onbekende zoon is ook bekend bij Hannah, de dochter uit zijn eerste huwelijk. Hilde: “Freddy zat vaak in café De Jonge Haan in Hilversum. Hij was daar echt een bekende. Op een dag zei de barman tegen hem: ‘Die jongen daar, dat is een kind van jou!’ De barman wees naar een jongetje en een vrouw. Hij schijnt toen nog even met het jongetje gepraat te hebben, maar waarschijnlijk kon hij niets voor ze betekenen. Freddy was geen vaderfiguur.”

Uit de verhalen blijkt dat Freddy en de vrouw elkaar ontmoeten in de jaren 60. De vrouw speelt cello en Freddy houdt erg veel van klassieke muziek. Ze hebben iets kortstondigs en er wordt dus een jongetje geboren. Maar volgens Hilde weet Freddy daar tot die dag in de bar niets van: “Het jongetje moet voor mijn relatie met Freddy geboren zijn, dat was zo rond een jaar 1964. Of misschien wel tijdens, dat weet je natuurlijk niet he. Het was een aimabele, beschaafde man, maar hij kon geen relaties vasthouden.”

Freddy is inmiddels overleden. Zijn dochter Hannah en ex-vrouw Hilde willen de onbekende zoon van Freddy heel graag vinden. Hilde: “Freddy’s zus vertelde mij dat er ooit een vrouw aan de deur was gekomen met een jongetje op de arm. Wat er is voorgevallen dat weet ik niet. Maar dan kunnen wij nu zeggen dat de deur bij ons wel open staat.”

aanknopingspunten:
* de onbekende zoon van Freddy van Munster
* hij moet geboren zijn in de jaren 60
* Freddy van Munster is geboren in 1935 en is al overleden
* hij is gehuwd geweest met Dorien Willing
* daarna was hij jarenlang samen met Hilde Visser
* uit zijn eerste huwelijk heeft hij een dochter: Nicole (nu heet ze Hannah)
* uit zijn relatie met Hilde heeft hij een zoon: Frederik
* na Hannah en vóór Frederik moet er nóg een kind geboren zijn, ergens in de jaren 60 dus
* Freddy was in die tijd veel te vinden in en bij café De Jonge Haan in Hilversum
* daar ontmoette hij ook de moeder van het kind
* zij woonde destijds op de 's Gravelandseweg, hoek Koninginneweg
* Freddy woonde indertijd aan de Leeuwenlaan in ’s-Gravenland

Hannah en Hilde zoeken de zoon van Freddy van Munster - deel 1

Hannah en Hilde zoeken de zoon van Freddy van Munster - deel 2

Hannah en Hilde zoeken de zoon van Freddy van Munster - deel 3

Hannah en Hilde zoeken de zoon van Freddy van Munster - deel 4