Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde Gerda Willemsen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde Gerda Willemsen

“Mijn vader verongelukte op 300 meter van haar huis...”

We komen er via familie achter dat de zussen van Gerda al jong zijn overleden. Helaas blijkt ook Gerda even later niet meer te leven... Dat horen we van haar man en dochter. "Ik heb het met mijn vrouw weleens over Joop gehad, maar dat is al wel heel lang geleden. Ik wens hem het allerbeste toe." Beluister de fragmenten hieronder om Joops hele verhaal te horen.

Het verhaal
Joop is stapelgek op zijn vriendinnetje Gerda Willemsen uit Renkum, als het noodlot toeslaat voor hem: “Ik zat net drie weken in militaire dienst, het was het eerste weekend dat ik naar huis mocht. Gerda was in de tussentijd al bij mijn ouders langs geweest. Maar dat weekend is mijn vader verongelukt met de auto. Dat gebeurde allemaal op 300 meter van Gerda’s huis. Erg confronterend. Ik had een hele goede band met mijn vader, dus het deed heel veel met mij. De dood van mijn vader heeft ook grote invloed gehad op mijn relatie met Gerda...”

Gerda gaat met Joop mee naar de begrafenis en is hem in die periode zeer tot steun: “Je probeert op een gegeven moment over die nare gebeurtenis heen te stappen en je normale leven verder te leven, maar dat gaat niet zomaar. Gerda was heel lief en aardig, ik kon goed met haar familie. Maar ik keek telkens als ik bij haar op de bank zat uit op de plek waar mijn vader was verongelukt. Ik kon het niet uit mijn kop zetten. We hebben zo’n 2,5 jaar verkering gehad, maar het was voor mijn gevoel niet zoals het hoorde. Er ontstond een afstand tussen ons, vooral door mijn somberheid. Uiteindelijk hebben we samen besloten om er een punt achter te zetten, omdat het gewoon niet meer ging. Terwijl we smoorverliefd op elkaar waren!”

Aanknopingspunten:
* Gerda Willemsen
* geboren rond 1944
* woonde met haar ouders en twee zussen aan de Telefoonweg in Renkum in de jaren 60
* ze was huishoudelijke hulp bij een huisarts in Renkum of Heelsum
* ze was ongeveer 1.60 meter lang
* ze is later getrouwd en naar Zevenaar verhuisd
* haar twee zussen heetten Sientje en Jannie
* Sientje woonde in Ede, een stukje buiten het centrum
* Jannie is getrouwd en woonde in Haarlem

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Joop in de studio

Joop zoekt liefde Gerda Willemsen (deel 1)

Joop zoekt liefde Gerda Willemsen (deel 2)

Joop zoekt liefde Gerda Willemsen (deel 3)