Adres Onbekend
KRO-NCRV

NOG NIET OPGELOST: Oude liefde Tinie de Greef

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. NOG NIET OPGELOST: Oude liefde Tinie de Greef

Tijdens de uitzending:
Bernhard is naar de studio gekomen om zijn oude liefde Tinie de Greef terug te vinden. Hij wilt haar zo graag uitleggen waarom hij nooit meer teruggekeerd is op het ijs. Helaas zijn er nog weinig tips over deze Tinie, wie weet meer? Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:
Het is nu zestig jaar geleden en Tinie was Bernhard zijn eerste liefde. Ze leerde elkaar destijds kennen op het ijs. "Ik woonde in Sint Michielsgestel en ging in de winter vaak schaatsen op de vijver naast het seminarie. Daar heb ik haar ontmoet. Zij kwam dan met vier vriendinnen, waarvan drie uit Liessel, óók schaatsen op de vijver. Via het schaatsen zijn we verliefd op elkaar geworden. We hebben uiteindelijk drie á vier maanden verkering gehad. Het was echt een heel mooi meisje."

Bernhard werkte in de bouw als timmerman en moest wekenlang 's ochtends vroeg naar Amsterdam voor een klus. Op een keer moest hij onderweg tanken in Mijdrecht en toen is het misgegaan. "Onze bus heeft vlamgevat, met mij en vier anderen erin. Die hele bus is uitgebrand. Toen ben ik lelijk verbrand in het gezicht en aan mijn handen. Dat nieuws is nog drie dagen achtereen op de televisie geweest."

Bernhard heeft vervolgens maandenlang in het ziekenhuis gelegen. "Mijn ouders liepen mij op de afdeling gewoon voorbij, die herkenden mij helemaal niet meer. Door de dikke winterkleding die we droegen viel de schade achteraf gelukkig mee. In mijn gezicht zie je er ook helemaal niets meer van. Maar doordat ik al die weken weg ben gebleven heeft Tinie waarschijnlijk gedacht: die jongen komt niet meer. Ze wist ook niet waar ik woonde, want ze was nooit bij ons thuis geweest. Zodoende is het overgegaan."

"Ik weet voor bijna honderd procent zeker dat Tinie geboren is in Veghel. Ze had thuis, want ik ben vier of vijf keer bij haar thuis geweest, nog een jonger broertje en een zusje, maar die waren nog erg jong. Haar vader werkte in één van de fabrieken in Veghel."

Bernhard is altijd aan Tinie blijven denken. "Ik vraag mij af wat er van Tinie geworden zou zijn. Ze denkt natuurlijk dat ik haar heb laten zitten. Als ze nog leeft, wil ik haar dat graag uitleggen.”

Aanknopingspunten:
* Tinie de Greef (meisjesnaam)
* Geboren in 1947 of 1948 in Veghel
* Tinie had een jonger broertje en een zusje
* Haar vader werkte als fabrieksarbeider in Veghel
* Ze had destijds drie vriendinnen uit Liessel

foto: Adres Onbekend

Adres Onbekend