Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: Beste vriendin Angelique de Haan

foto: Jolandafoto: Jolanda
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: Beste vriendin Angelique de Haan

"Zelfs nu noem ik haar nog mijn mijn beste vriendin."

Tijdens de uitzending
We worden gebeld door tipgeefster Loes. Zij gaat buurtonderzoek doen in de Denneweg in Gouda. Alleen horen wij van een kleindochter van meneer en mevrouw De Haan dat de familie geen contact meer heeft met Angelique... Hun laatst bekende spoor gaat naar Den Haag. Mogelijk heeft Angelique dus ook weer haar geboortenaam Grazia aangenomen.

Wie kan ons de gouden tip geven? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Jolanda's hele verhaal in het fragment hieronder.

Het verhaal

Jolanda leert al op jonge leeftijd Angelique de Haan uit Gouda kennen. Jolanda komt uit Woerden, maar gaat elke dag met de trein naar school. Daar ontmoet ze de Surinaamse Angelique. Al snel ontstaat er een vriendschap tussen de twee, die nog lang zal duren.

Vriendin Angelique groeit op bij een adoptiegezin. "Haar adoptieouders heetten De Haan. Haar eigen achternaam was iets dat klinkt als Kratia of Grazia. We hebben uiteindelijk twaalf jaar bij elkaar op school gezeten. Ik ging daarna naar een huishoudschool in Gouda, zij ging iets anders doen. We bleven wel vriendinnen."

"De allerlaatste keer dat ik haar zag weet ik ook nog. Dat was in Rotterdam. Ik kan me nog herinneren dat ze daar haar biologische moeder heeft gevonden in die tijd. Ze was helemaal blij, want ze was al heel lang op zoek. Waarom ze is na haar geboorte is afgestaan weet ik niet."

Angelique is Jolanda’s beste vriendin. Zelfs nu noemt Jolanda haar zo, ook al is ze al 27 jaar uit haar leven verdwenen. Ze heeft nog altijd levende herinneringen aan haar. "Ze had een fysieke handicap: haar rechtervoet stond naar binnen. Maar ze kon heel hard rennen! Dat maakte allemaal niets uit. Ze holde sneller dan ik. Ze was ontzettend lief, aardig en behulpzaam. Ze kwam altijd voor me op als ik gepest werd bijvoorbeeld. Zij ging mensen dan met woorden afschrikken: 'Laat haar met rust!'"

Aanknopingspunten:
* Angelique de Haan
* geboren rond 1967
* heeft op een speciale school gezeten: De Rank in Gouda
* was van Surinaamse afkomst en is afgestaan na haar geboorte
* haar eigen naam was iets dat klinkt als Kratia of Grazia
* haar adoptieouders heetten De Haan (voornamen onbekend)
* had twee oudere zussen, eentje heette Ellen
* dit waren ook aangenomen kinderen
* ze woonde met haar adoptieouders aan de Denneweg in Gouda
* Angelique had een fysieke handicap: haar rechtervoet stond naar binnen
* laatst bekende adres: Rotterdam

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Beste vriendin Angelique de Haan