Adres Onbekend
KRO-NCRV

bevriend stel Wim & Wim

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. bevriend stel Wim & Wim

“Wat fijn dat onze gesprekken jou zo geholpen hebben!"

Hoewel Joop bang is dat de Wimmen misschien wel niet meer leven, komen we er al gauw achter dat niets minder waar is. Wim en Wim zijn nog springlevend en komen maar wat graag aan de lijn voor Joop: "Wat fijn dat onze gesprekken jou zo geholpen hebben, Joop. Voor ons was het ook een bijzondere tijd!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Begin jaren 70 komt Joop uit de kast: “Mijn ouders hadden er gelukkig nooit problemen mee, maar in de jaren 70 liep het toch allemaal wat anders dan tegenwoordig. Ik ben een gelovig mens, dat ben ik nog steeds. Geen enorm trouwe kerkganger, maar het betekent wel veel voor me. Via de kerk kwam ik bij een gespreksgroep terecht in Den Haag, waar Wim Overmeer de leiding had. Wim is heel belangrijk voor mij geweest. Door hem accepteerde ik mezelf meer.”

Joop en Wim raken bevriend en hebben ook buiten de praatgroep om fijne gesprekken: “Dat was heel prettig. Daarmee heeft Wim me wel op het juiste been gezet. Hij heeft me uit het diepe getrokken. Ik had het gevoel dat iedereen tegen me was, maar ik zat eigenlijk vooral met mezelf in de knoop. En Wim zei tegen mij dat er in feite geen probleem was en dat ik gewoon was wie ik was. Punt uit! Bijzonder prettig vond ik dat.”

Toch verwatert het contact met Wim en zijn partner, die ook Wim heet: “Wim Overmeer en zijn iets jongere Wim Verbeek. Het waren gezellige mensen. Warm, vriendelijk, betrokken en open. Heel jammer dat ik ze uit het oog ben verloren! Het laatste wat ik weet is dat ze verhuisd zijn naar Oss om een bloemenzaak te beginnen en later woonden ze in Nijmegen. Ik hang enorm aan mensen, aan trouw en aan vrienden. Jammer dat het zo gelopen is...”

Aanknopingspunten:
* bevriend stel Wim Verbeek en Wim Overmeer
* Wim Overmeer moet geboren zijn rond 1948
* Wim Verbeek wat later, rond 1953
* zij woonden begin jaren 70 in de Columbusstraat in Den Haag in een bovenhuis
* Wim Overmeer leidde gespreksgroepen voor homoseksuele mannen destijds
* Wim Verbeek werkte in een lampen- en elektronicazaak aan de Badhuisstraat in Scheveningen
* Wim Verbeek had donker krullend haar en was de langere en slankere van de twee
* Wim Overmeer had stijl lang haar en een snorretje
* Wim Overmeer deed waarschijnlijk administratief werk
* Wim en Wim zijn in de jaren 80 een bloemenzaak begonnen in Oss
* laatst bekende woonplaats: Nijmegen

Wim Verbeek (l) & Wim Overmeer (r)

Joop zoekt bevriend stel Wim & Wim