Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Lucienne zocht haar biologische vader

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Lucienne zocht haar biologische vader

In 2018 zocht Lucienne al haar vader, nu lijkt er nieuws te zijn...

In 2018 zoekt Lucienne bij ons in de uitzending al naar haar biologische vader. We lijken uit te komen bij Hans van Eijk, maar klopt dat wel? Drie jaar later heeft Lucienne nieuws! In het fragment hieronder hoor je er meer over!

Tijdens de uitzending
Helaas hebben we nog geen spoor naar Hans van Eijk of zijn familie. Met Hans zou moeder Johanna veel tijd doorgebracht hebben op de tennisbaan. Hans’ familie was ook bekend bij de tennisvereniging Manger Cats in Driebergen. Wie van hen weet misschien meer over Johanna Merkenhof en haar zwangerschap rond 1970? Tips zijn welkom op 0800 30 30 300 of per e-mail: zoeken@adresonbekend.nl

​Het verhaal
Aangezien we weinig informatie hebben over de biologische vader van Lucienne, besluiten we een goede jeugdvriendin van haar op te bellen. Wanneer we uitleggen naar wie we op zoek zijn, schrikt zij van het nieuws dat Lucienne’s vader Charles niet haar vader blijkt te zijn: “Och, wat een nieuws! Dat heb ik nooit geweten! Ik ging destijds veel met haar om, maar ik heb hier nooit iets over gehoord. Ze was ook niet het type om met veel mannen om te gaan.” Helaas kan ook zij ons niet verder helpen aan een naam van de mogelijke vader. We roepen dus op voor de man die een kortstondige relatie heeft gehad met Lucienne’s moeder Johanna Merkenhof.

Gelukkig komt er na de uitzending een goede tip binnen van een oom van Lucienne. Hij belt haar op en vertelt dat Johanna vroeger omgang zou hebben gehad met een Hans van Eijk uit Driebergen. Hij woonde aan de Hoofdstraat. Zou hij misschien haar vader zijn?

Wie kent Hans van Eijk of heeft andere goede tips? Bel ons op 0800-3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl

Het verhaal
Het leven van Lucienne staat al een paar jaar op z’n kop. In 2016 kwam zij er achter dat haar vader niet haar biologische vader is. Hier waren al een tijdje twijfels over, maar moeder Johanna Merkenhof heeft altijd gezegd dat hij echt haar vader was. Tot op haar sterfbed. Toen zij erachter kwam dat dit dus niet bleek te kloppen, zocht Lucienne stad en land af om er achter te komen wie het dan wel was. Was het die Griek waar haar moeder in 1969 een relatie mee had, vlak voor haar vermeende vader? Nee. Was het dan misschien de orthopeed waar haar moeder voor werkte? Ook hij is het niet.

Nu alle voor de hand liggende opties zijn uitgesloten, tast Lucienne in het duister. En omdat ze verder niks weet over haar biologische vader, zoekt Lucienne mensen die haar moeder in 1969 hebben gekend. Met wie ging Johanna Merkenhof allemaal om in die tijd? Wie zou er meer kunnen weten? Hopelijk brengt dat ons een stapje dichter bij de vader van Lucienne.

Aanknopingspunten
Mensen die Johanna Merkenhof kenden..
* Johanna is geboren in augustus 1941 in Driebergen-Rijsenburg
* woonde in 1969 bij haar ouders op de Loolaan 17 in Driebergen-Rijsenburg
* maakte geen school af
* ze werkte bij orthopeed Van der Kamp. Hij woonde op de Emmalaan
* ze werkte daarvoor ook nog een tijdje op het De Bruijn Lyceum
* ze tenniste bij tennisvereniging de Mangercats
* ze ging graag uit in Den Haag, waar haar broer woonde
* dochter van Cornelis Merkenhof en Lucia Boin
* 4 broers en zussen:
- Hennie (of Henrie) Merkenhof
- Cor Merkenhof
- Lucia Merkenhof (geboren 1945)
- Ria Merkenhof (geboren 1947)
* vader Cornelis had een herenkapperszaak op de Loolaan in Driebergen
​* ze had een vriendin die Ineke van Barneveld heette

Lucienne en moeder Johanna

Terugblik: Lucienne zocht haar biologische vader