Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nabestaanden van Piet Brakele

  1. Nieuwschevron right
  2. Nabestaanden van Piet Brakele

Margot mag contact opnemen met een schoonzus van Piet!

De telefoon staat roodgloeiend als we oproepen voor 'Piet de Waakhond' uit Vianen. Margot en dochter Natasja worden overladen met reacties van mensen die hun vader en opa Piet kennen uit de motorwereld. En dat niet alleen. Aan het eind worden we ook nog gebeld door een schoonzusje van Piet... We lijken dus dichtbij de familie en dat ontroert Margot en Natasja zichtbaar: "Eindelijk hoor ik meer over mijn opa, ik herken allerlei karaktertrekken. Het zou fantastisch zijn als we in contact kunnen komen met zijn familie!" Beluister onderstaande fragmenten om het verhaal van Margot en dochter Natasja te horen. In de uitzending van 15 december 2019 blikken we terug op het verhaal én er is nieuws...

Het verhaal
Margot begint haar leven niet gemakkelijk. In 1961 wordt ze geboren in Vianen, maar een paar jaar later wordt ze uit huis geplaatst vanwege huiselijk geweld. In haar adoptiegezin beleeft ze gelukkig toch een fijne jeugd. Op aanraden van haar adoptievader gaat ze op zoek naar haar biologische ouders. Margot ontdekt dat ze de dochter is van Lies Dolman en haar man Henk. Maar tijdens de eerste ontmoeting met haar jongere halfzus krijgt ze te horen dat deze Henk niet haar biologische vader is: “Mijn wereld stortte in, want wie ben ik dan?”


Door veel zeuren bij haar biologische moeder Lies valt uiteindelijk het verlossende woord: Margot is verwerkt op een trouwfeest tijdens een slippertje van Piet Brakele met Lies. Via via hoort Margot dat Piet eigenlijk getrouwd was met een vrouw die in een rolstoel zat. Ze hadden geen kinderen en zouden later naar Amersfoort zijn verhuisd.

Ook Margots dochter Natasja is erg nieuwsgierig naar haar opa Piet. Natasja heeft een aantal jaar bij haar oma Lies gewoond, maar achteraf gezien was dit niet zo’n succes: “En nu denken we: ‘Hadden we het contact met Lies nou maar nooit gezocht’. Want deze kant van de puzzel vinden we helemaal niet leuk. Maar we willen wel de antwoorden die we zoeken.’”

Aanknopingspunten:
* familie en bekenden van Piet Brakele
* Piet is geboren op 27 mei 1929 en hij is op 13 juni 2011 overleden
* Piet kwam uit Vianen
* Piet was een lange man met stijl haar
* hij had een kortstondige relatie met Lies Dolman, die vlakbij hem in Vianen woonde
* hij zou bij Het Leger des Heils in Amersfoort gewerkt of gewoond hebben
* bij NMB wegraces was hij bekend als ‘Piet de waakhond’
* hij kwam altijd met de brommer naar de circuits
* Piet had een vrouw in een rolstoel, vermoedelijk met polio

Margot & Natasje zoeken Piet Brakele Deel 1

Margot & Natasje zoeken Piet Brakele Deel 2

Margot & Natasja zoeken Piet Brakele Deel 3

Margot de Visser dichterbij vader Piet Brakelé