Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: vader Dick of Dirk de Kruif

foto: Karin
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: vader Dick of Dirk de Kruif

“Hoe moet ik verder met mijn leven als ik niet weet wie ik ben?”

De Zoekbrigade gaat aan de slag met de achternaam van Karins vader. De spelling 'de Kruijf' komt het meeste voor in de omgeving van Breukelen, namelijk zestien keer. Maar dat zegt natuurlijk niet alles! Op de valreep komt er via de mail een goede tip binnen over een Dirk de Kruijff van de Turfstraat in Hilversum. Qua leeftijd zou hij een potentiële kandidaat kunnen zijn. Deze Dirk handelde in brommers, oud ijzer en honden en maakte regelmatig gebruik van de Gooitax. Wie weet meer over hem of andere mannen met de naam Dirk of Dick de Kruijf? Laat het weten op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor Karins hele verhaal.

Het verhaal
Karin is in 1967 bij haar geboorte afgestaan en wordt geadopteerd door haar nieuwe familie: “Zij zijn voor mij mijn ouders. Zo noem ik ze nog steeds.”. Wanneer Karin zeventien jaar is, zit ze vol in de puberteit en gaat ze op zoek naar haar identiteit: “Ik kwam toen in contact met het FIOM. Maar omdat ik minderjarig was, had ik toestemming nodig van mijn adoptieouders. Die gaven ze niet... Pas als ik 21 was, mocht ik gaan zoeken. Toch ging ik op mijn twintigste weer naar het FIOM, want ik was inmiddels volwassen. Daar kreeg ik te horen dat mijn biologische moeder Floor heette.”.

Karin en Floor krijgen al snel intensief contact: “We bouwden het vlug op en vierden veel feestdagen samen. Op die manier kwamen er ook verhalen los en leerde ik mijn halfbroers kennen. Maar ik wist nog steeds niet wie mijn echte vader was. Iedere keer als ik daarnaar vroeg, was haar antwoord: ‘Nee, ik zeg het niet’. Pas veel later hoorde ik van een halfbroer dat hij een naam heeft horen vallen: Dirk of Dick de Kruif. Maar hoe je dat spelt? Geen idee. Hij zou mijn vader zijn en was een vriend van de familie. Ik wil graag weten wie hij is, want hoe moet ik verder met mijn leven als ik niet weet wie ik ben?”.

Aanknopingspunten:
* haar biologische vader Dirk/Dick de Kruif (spelling is onzeker, kan een andere variatie zijn!)
* geboren rond 1940 (ook een schatting)
* hij had in 1966 een relatie met Ruth Floris
* zij is geboren in 1944
* Dick was een vriend van de familie Van der Beesen uit Breukelen
* het adres van de familie Van der Beesen indertijd: Silversteijn in Breukelen
* Dick was – ten tijde van zijn relatie met Ruth – gehuwd
* hij was vermoedelijk lang, blank en had krullen

Zoekster Karin