Adres Onbekend
KRO-NCRV

familie van Nelly Maagdenberg

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. familie van Nelly Maagdenberg

“Ik herken het hele verhaal!"

Er blijken nogal wat families Maagdenberg te bestaan en dus moeten er heel wat telefoontjes gepleegd worden voordat we bij de goede uitkomen. Maar dat lukt uiteindelijk wel en Guus’ volle neef Hans komt als verrassing aan de telefoon: “Ik herken het hele verhaal... Wat ontzettend leuk om eindelijk weer eens contact te hebben met familie van tante Nelly!” Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Op 9-jarige leeftijd verliest Guus zijn moeder, Nelly Maagdenberg. Zijn moeder bevalt van een zoon en overlijdt kort daarna. Als Guus' vader datzelfde jaar nog hertrouwt met zijn nieuwe vrouw, komt er daarmee ook een nieuwe moeder in het gezin. "Zij was een hele lieve vrouw, maar ze had wel één eis. Ik mocht geen contact opnemen met de familie van mijn biologische moeder Nelly. Mijn vader stond ook achter die beslissing. Hij zei: 'Er is nu een nieuwe moeder, die alles net zo goed kan als jullie vorige moeder'.”

Zelfs praten over de familie van Nelly wordt een taboe, terwijl Guus zijn tantes Lenie, Miep, Ans en Cocky Maagdenberg goed kent en ze jaren in de buurt wonen, namelijk in Schiedam. Toch houdt Guus zich aan zijn belofte. "Mijn tantes hebben me nog wel opgezocht op mijn werk, maar ik ben daar niet op ingegaan..." Inmiddels is Guus zelf vader en zijn dochter Marieke is ook benieuwd naar de familie van haar oma: "Mijn stiefmoeder leeft nog steeds, ze is inmiddels honderd. Dus ik heb uitgelegd dat mijn dochter ook benieuwd is en daar is ze mee akkoord gegaan. Ik weet zeker dat alle tantes kinderen moeten hebben, dus ik hoop heel erg dat we nu eindelijk met mijn moeders familie in contact kunnen komen." Beluister de uitzending van 27 februari voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten:
* (kinderen van) Lenie, Miep, Ans en Cocky Maagdenberg
* er is ook nog een zus Nelly (moeder van zoeker Guus)
* ze woonden in Schiedam
* Lenie (Helena Cornelia Maria) is getrouwd met Piet (Pieter Jacobus) Jansen in 1940
* Miep (Maria Johanna) is getrouwd met Jan (Johannes Hubertus) Tollenaar
* Ans (Johanna Cornelia) is getrouwd met Lambert (Reinerus Lambertus Maria) van Lingen
* Cocky (Cornelia Liduina) is getrouwd met Cor (Cornelis) Vermeulen
* de ouders van de tantes waren Johannes Joseph Maagdenberg en Catharina Maria Steijger
* hun zus Nelly is op 34-jarige leeftijd overleden
* op de dag dat Nelly overleed is haar jongste zoon Edward geboren

Guus & Marieke - Nelly Maagdenberg

Guus zoekt familie van Nelly Maagdenberg

Terugblik: Guus zocht familie van Nelly Maagdenberg