Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Annetta zocht nicht Marjolein Mulder

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Annetta zocht nicht Marjolein Mulder

"Onlangs stond ik bij het familiegraf, dan ga je toch nadenken..."

Een week later blikken we met Annetta terug op haar zoektocht. Hoe is het een week later met haar en haar nicht Marjolein? Dat hoor je in het fragment hieronder!

We krijgen twee goede tips over Marjolein Mulder. Een van de sporen gaat naar Hilversum, maar dat blijkt slechts een naamgenoot te zijn. Dus dan blijft alleen de Marjolein Mulder over, die via NH Nieuws bij ons uitkomt. En ja hoor, zij is het! Ze komt als verrassing naar de studio: "Wat lijk jij ontzettend op je moeder zeg, Annetta! Wat ontzettend fijn dit, we hebben een hoop om samen te delen..." Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek.

Het verhaal
Annetta weet van het bestaan van haar nicht Marjolein Mulder, maar heeft nooit contact met haar gehad. "Iedereen uit onze familie is inmiddels overleden en ik heb haar eigenlijk niet gekend." Marjoleins ouders scheidden als zij nog een baby is. "Mijn oom, haar vader dus, heeft erg veel last gehad van de scheiding. Hij kreeg psychische problemen en is heel jong overleden."

Deze oom van Annetta ligt begraven in Smilde, waar nog meer familie begraven is. "Onlangs was ik bij het familiegraf, dan ga je toch nadenken. Mijn gedachten gaan altijd terug naar mijn nicht Marjolein. Wat heeft die hele situatie met haar gedaan? Het spookt al jaren door mijn hoofd, ik ben zo benieuwd naar haar. Hoe staat ze in het leven? Maar tegelijkertijd ben ik voorzichtig, want dit kan voor haar heel pijnlijk zijn..."

Aanknopingspunten:

* nicht Marjolein Mulder
* geboren rond 1965
* haar moeder is Riet Berkhout
* haar vader is Albert Mulder
* Riet en Albert zijn gescheiden
* Albert is in juli 1991 overleden
* hij ligt begraven in Smilde, Drenthe
* daar ligt nog meer familie begraven
* Marjolein werkte vermoedelijk bij de TROS als regisseur

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Annetta en Marjolein ontmoeten elkaar | Annetta met tante Riet vroeger

Annetta zoekt nicht Marjolein Mulder

TB Patry en Marjolein