Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Marie Louise zocht kinderen uit Biafra

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Marie Louise zocht kinderen uit Biafra

Na acht jaar is haar boek helemaal compleet

Marie Louise heeft acht jaar lang geschreven aan haar boek ‘Goede Bedoelingen’ over het verhaal achter de foto van de kinderen uit Biafra. Die acht jaar had ze nodig om alle verhalen te achterhalen. Zo sprak ze met gastfamilies, zoals het gezin van de bekende schaatscoach Henk Gemser. Ook de verhalen van verpleegkundigen en stewardessen van toen hebben bijgedragen aan het een sfeerbeeld dat het boek geworden is. Een sfeerbeeld van hoe uit een particulier initiatief tien Afrikaanse kinderen hulp kregen vanuit Nederland. “Een van de conclusies is dat je heel voorzichtig moet zijn met het terugsturen van jonge vluchtelingen naar hun thuisland,” aldus Marie Louise.

Het verhaal
Jaren geleden vond journaliste Marie Louise Schipper deze foto in het archief van De Volkskrant, waar ze werkte. Op de foto staan vijf kinderen uit Biafra (Nigeria). Marie Louise vond het een intrigerende foto en vroeg zich af: wat is het verhaal erachter. Ze schakelde Adres Onbekend in om dit uit te zoeken.

Destijds vonden we verschillende verpleegkundigen en stewardessen die de kinderen hadden begeleid. Dit weekend presenteert Marie Louise het boek dat ze hierover schreef: 'Goede Bedoelingen'.

Komende zondag vertelt ze in de uitzending wat er is gebeurd sinds de zoektocht in 2009.