Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Wil Gerver

foto: C.S. Booms
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Wil Gerver

“Ze leeft nog!"

Ria kan weer gerust naar bed vanavond, want via de buurvrouw van Wil horen we dat Wil nog leeft! Maar sinds haar val is Wil haar spraakvermogen deels verloren en daarom neemt ze de telefoon niet meer op. De buurvrouw komt aan de lijn: "Morgen ga ik naar Wil toe, dus als jouw telefoonnummer in haar boekje staat, kan ik wel kijken of het lukt om wat te regelen?". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Ria en Wil kennen elkaar nu twee jaar en zijn in die tijd erg goede vriendinnen geworden: “We zijn zo close! We bellen elkaar continu, soms wel tien keer per dag! De ene keer bel ik en de andere keer belt Wil. Om en om doen we dat. Ik ben zelfs nog een keer bij Wil blijven logeren. Soms was het ook zo dat het even niet goed met mij ging en dan bleef Wil net zo vaak bellen totdat ik opnam. We hielpen elkaar ook herinneren aan afspraken die we hadden en Wil gaf veel advies!”.

Totdat Wil op een dag valt: “Ze was thuis en toen viel ze, waardoor ze naar een revalidatiecentrum moest. Zelfs toen hebben we veel gebeld, dag en nacht! Tot Wil een keer tegen me zei dat ze ging slapen en de volgende dag kreeg ik haar niet te pakken... De hoorn lag van de haak. Ik ben zo ongerust! Wat is er met haar gebeurd? Ik krijg maar geen gehoor en kan er nog steeds niet van slapen. Ik moet weten wat er met Wil gebeurd is...”.

Aanknopingspunten:
* Wil Gerver
* is geboren in januari 1940
* woonde aan de Borman in Rietmolen
* nadat ze daar is gevallen ging ze naar een revalidatiecentrum
* had ook contact met een van de buurmeisjes
* Wil heeft 2 of 3 zoons en 1 dochter
* Wil is gescheiden
* haar oudste zoon kan niet veel zien
* Wil had een gemeenschappelijke vriendin Riek, die inmiddels is overleden

Ria zoekt vriendin Wil Gerver - deel 1

Ria zoekt vriendin Wil Gerver - deel 2