Adres Onbekend
KRO-NCRV

goede vriendin Leni Fraay

foto: Jan van der Wolf / iStock.com
  1. Nieuwschevron right
  2. goede vriendin Leni Fraay

Elke week gaan studenten van de Radioschool de straat op met de vraag: zoek jij nog iemand? In Amersfoort komt verslaggever Thysa Smet het koppel Theo en Thea tegen. Zij denken meteen aan hun vroegere vrienden Jan Remmers en Leni Fraaij.

We krijgen een tip dat er een stukje over Leni Fraay uit Zevenbergen in de krant staat, geschreven door haar dochter Helen! We gaan er gelijk achteraan en krijgen Leni aan de lijn! Ze blijkt ook vaak gezocht te hebben naar Theo en Thea! "Ik was verrast, echt geweldig! Ik vind dit zo leuk van jullie!" Benieuwd naar het hele verhaal van Theo & Thea en het gesprek met Leni? Luister dan naar het tweede fragment hieronder.

Het verhaal:
Theo en Thea zijn begin jaren '70 nog naar 21 en 20 jaar oud als zijn naar Duitsland vertrekken voor het werk van Theo bij de landmacht. In een Hollandse enclave ontmoeten zij het jonge koppel Jan en Leni Remmers. De twee jonge gezinnen kunnen het goed vinden, ze zien elkaars eerste kind opgroeien en houden spelletjes avonden. Theo en Thea hebben veel heimwee naar Nederland, maar door de aanwezigheid van de familie Remmers hebben zij toch het gevoel dat zij familie om zich heen hebben. Bij terugkomst in Nederland overlijdt Jan op zijn 32e, waardoor het contact met Leni ook verwatert. Luister de reportage terug via het eerste fragment hieronder.

Aanknopingspunten:
* Leni Fraay - Remmers
* komt uit Apeldoorn
* is getrouwd geweest met Jan Remmers, hij is overleden
* Jan Remmers kwam uit Amsterdam en zat bij de luchtmacht
* Leni had twee dochters: Brenda en Helen
* Brenda is geboren in juli 1973
* Helen is geboren in november 1975
* ze hebben in Greven, Duitsland gewoond van 1973 tot 1975
* Leni's ouders woonden in Apeldoorn
* laatst bekende woonplaats van Leni: Zevenbergen

#1 Reportage: Radioschool in de regio

#2 In de uitzending: Theo & Thea zoeken goede vriendin Leni Fraay

foto: Adres Onbekend

RADIOSCHOOL IN DE REGIO