Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: neef Ricky (de) Beer

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: neef Ricky (de) Beer

Zou het gaan om de Indonesische familie Beer uit Bergen, Noord-Holland?

Tijdens de uitzending worden we getipt naar een Indonesische familie Beer in Bergen, Noord-Limburg. Daar zou een dakdekkersbedrijf zitten met die naam. Helaas wordt daar niet opgenomen, maar we lijken in de goede richting te zitten. Dus iedereen die meer weet over de Indonesische familie Beer uit Bergen (Noord-Limburg), bel ons vooral even op 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! Beluister hieronder het fragment.

Het verhaal
Harry is in 1955 geboren in Jakarta, net als zijn neef Ricky: “Ik was zes jaar toen ik naar Nederland kwam. Ik kom uit een grote familie met veel halfbroers en -zussen, dus niet iedereen is meegekomen hierheen.” Harry is nu op zoek naar de eerstgeboren zoon van zijn halfzus Cisca Pieters- de Lange: “Zij beviel van Ricky, maar kon het kindje niet houden. Mijn vader kwam toen met de oplossing om Ricky af te staan aan een vriend van hem die geen kinderen had.”

Harry's herinneringen aan Ricky zijn voornamelijk van als ze nog klein zijn: “Ricky kwam ook bij ons thuis in Groningen en er werd dan gezegd dat er een vriend van onze vader langskwam met zijn zoon. Maar ze zeiden nooit dat onze neef langskwam...” Pas als Harry zestien is, komt hij erachter dat Ricky eigenlijk zijn neef is: “Zijn moeder Cisca is in 2007 al overleden, maar ik wil hem heel graag herenigen met zijn halfbroer en -zus Nico en Vera.” Voor die bemiddelende rol is Harry uitermate geschikt, vindt de familie: “Ik wil dat familiegevoel creëren. Er staat zoveel familie op hem te wachten! Ik probeer die banden warm te houden. In de jaren 70 heeft Ricky schijnbaar contact gezocht met mijn zus. Maar helaas had zij ruzie met Ricky's moeder, onze andere zus, en dus is Ricky toen niet terecht gekomen bij zijn moeder. Maar dit laat voor mij wel zien dat hij waarschijnlijk wel openstaat voor contact!”

Aanknopingspunten:
* neef Ricky
* is geboren in Jakarta rond 1955 of 1956
* hij bleef vermoedelijk bij de familie De Beer (of Beer)
* meneer (de) Beer had een prothese aan zijn linkerarm
* het is onbekend wie Ricky's biologische vader is
* Ricky’s moeder heette Cisca Pieters-de Lange
* Cisca is een dochter van Johannes de Lange
* Cisca trouwde met Cor Pieters
* Johannes de Lange en de vader van Ricky, dhr. (de) Beer, waren allebei soldaat bij het KNIL
* vanaf juli 1961, na hun vertrek uit Indonesië, zat het gezin de Lange in een pension in Holtenberg
* in dezelfde periode zat de familie De Beer in Geleen
* Ricky groeide dus op in Geleen in Limburg

Meneer de Beer (links op zwart-witfoto) & zoeker Harry in studio

Harry zoekt neef Ricky de Beer