Adres Onbekend
KRO-NCRV

Broer Dick Sluijter

foto: Jokefoto: Joke
  1. Nieuwschevron right
  2. Broer Dick Sluijter

"Hij wil jou ook heel graag weer zien, Joke!"

We blikken tijdens de laatste uitzending van het jaar terug op de mooiste verhalen, onder andere het verhaal van broer en zus Dick en Joke Sluijter. Natuurlijk horen we ook hoe het nu gaat met Dick en Joke! Beluister het verhaal in de uitzending van zondag 31 december. Bekijk hieronder de foto van Dick en Joke samen!

Tijdens de uitzending
We bellen oude buren en bekenden van Dick, maar niemand lijkt te weten waar hij is gebleven. De plaats Meppel valt en ook Sneek, Groningen... Maar of hij daar nog steeds woont? We zijn er nog niet achter. De lijnen blijven dus open op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl voor iedereen die meer weet over Dick Sluijter. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Een week later is er herkenning! Een vriendin van Dicks vrouw Judith belt op. Helaas ligt Dick in het ziekenhuis te herstellen van een knieoperatie, maar Judith doet het woord: "Hij wil jou ook heel graag weer zien, Joke. Hij heeft in 2006 ook geprobeerd om jou te bellen, maar dat is niet gelukt. Het is dus een groot misverstand, want hij wil graag contact met je!" Luister naar de uitzending van 10 september 2023 voor het gesprek tussen Joke en Judith.

Het verhaal
Joke heeft in 2006 voor het laatst contact met haar broer Dick Sluijter. Het is een onrustig jaar. Dick zit op dat moment moeilijk in zijn huwelijk en hun jongste zusje overlijdt: "Het overlijden van Inge hebben wij samen moeten afhandelen en dat is allemaal in goed overleg gegaan. Ik heb hem toen nog een keer gebeld om te vragen of alles goed is gegaan met de notaris en hij vertelde dat het allemaal geregeld was. Ook kwam hij met het verhaal dat hij uit huis was en op een camping verbleef. Daar schrok ik nogal van en toen heeft hij alles uitgelegd. Ik vroeg of hij mij op de hoogte wilde houden, maar dat is het laatste wat ik ooit van hem gehoord heb. Ik tast volledig in het duister wat er is gebeurd, want er is nooit ruzie geweest."

Joke loopt al een lange tijd rond met de zoektocht naar haar broer: "Ik vraag mij af of er een reden is waarom hij geen contact meer heeft gezocht. Wanneer je ouder wordt ga je steeds meer nadenken over het verleden. Ik heb nog heel weinig familie over en zou zo graag willen weten of het goed met hem gaat. Ik heb altijd veel van mijn familieleden gehouden en wil zo graag alles goed afsluiten."

"Mijn broer heeft twee huwelijken gehad en heeft beide vrouwen leren kennen op zijn werk bij Van Nelle in Meppel. Helaas heb ik ook geen contact meer met hen."

Joke heeft toch nog altijd goede herinneringen aan Dick: "Hij had een ontzettend goed gevoel voor humor, hij was loyaal en een beetje ondeugend. Wij gingen vroeger altijd logeren en veel samen koken. In zijn jonge jaren reed hij op een brommer en later is hij ook een enorme motorfanaat geworden. Hij ging vaak naar de TT in Assen en ik vermoed dat hij altijd in het noorden is blijven wonen."

Aanknopingspunten:
* Dick Sluijter
* geboren in april 1950
* is in 1955 vanuit Indonesië naar Nederland gekomen
* woont vermoedelijk in het noorden (Groningen)
* heeft twee dochters
* heeft gewerkt voor Van Nelle en Douwe Egberts in Meppel
* had in zijn jongere jaren een brommer
* is een motorfanaat
* komt/kwam graag bij de TT Festival Assen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Joke zoekt broer Dick