Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: tweeling Andro en Ansje Oosterwolde

foto: Raoul
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: tweeling Andro en Ansje Oosterwolde

"Ik wil ze omhelzen en vertellen dat ik mijn halfbroer en -zus ontzettend mis..."

Een Nederlandse tante van Andro en Ansje belt op. Ze zit net in de tandartsstoel, maar als de verdoving is uitgewerkt komt ze aan de lijn: "Ik heb Andro en Angelina lang gekend. Ze wonen inderdaad in Lelystad, in een zorgcentrum. Dat komt omdat ze allebei nog maar twintig procent zien, ze worden langzaam blind." We hebben een mail gestuurd naar het zorgcentrum, dus hopelijk krijgen we snel contact met de tweeling. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
We krijgen bericht vanuit Suriname, van Raoul en zijn moeder Marijke. Raoul heeft namelijk nog een halfbroer en -zus die in Nederland zouden wonen. Het zijn kinderen uit een eerder huwelijk van zijn vader, Edo Ceder: de Surinaamse tweeling Andro en Ansje Oosterwolde. Raoul is nog maar klein wanneer hij van ze wordt gescheiden. En ook zijn moeder Marijke mist ze! Marijke: "Ze voelden een beetje als mijn eigen kinderen. De tweeling noemde mij mama, ik had ze graag bij me willen houden. Maar helaas kon dat niet..."

Andro en Ansje worden geadopteerd door een familie in Nederland: de familie Oosterwolde. Marijke en Raoul zien de tweeling daarna nog één keer, dat is al jaren geleden. Inmiddels is Raoul 38 jaar, maar hij heeft fijne herinneringen aan zijn halfbroer en -zus en wil ze graag weer zien. Raoul: "Ik wil ze heel graag omhelzen en vertellen dat ik ze ontzettend mis. Ik wil ze zien, of dat nou in Suriname is of in Nederland."

Aanknopingspunten:
* halfbroer en -zus Andro en Ansje Oosterwolde
* zij zijn een tweeling
* geboren rond 1980 in Paramaribo, Suriname
* hun moeder is Constantia Hasselhoef
* hun vader is Ruben (Edo) Ceder
* rond 1986 is de tweeling geadopteerd door de familie Oosterwolde
* ze hadden nog een oudere zus, die ging ook mee naar Nederland
* laatst bekende adres: Lelystad

Ansje (links) en Andro (rechts)

Raoul zoekt tweeling Ansje en Andro Oosterwolde