Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: biologische vader Henk

foto: Jolanda
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: biologische vader Henk

“Er moet toch iemand zijn die iets weet...”

Tonnie Boeter, een vroegere vriendin van Jolanda's moeder, meldt zich bij ons. Ze zegt dat ze Annemaria voor de geboorte van Jolanda heeft gekend, maar kan zich niets herinneren over een Henk uit de Mijnsherenlaan in Rotterdam. "Ze heeft toen ook nooit verteld dat ze zwanger was, een oude vriendin van mij wist dat wel." Alie Voorend komt vervolgens aan de lijn: "Ik weet dat ze in verwachting was en toen naar een tehuis is gegaan." Maar ook Alie weet niets over Jolanda's vader... Alle tips over Henk uit Rotterdam of mensen die vroeger in de Mijnsherenlaan woonden en ons verder kunnen helpen blijven dus welkom! Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Tijdens de uitzending
De telefoonlijnen staan roodgloeiend met mensen die in de Mijnsherenlaan in Rotterdam hebben gewoond of andere goede tips hebben. Waarschijnlijk woonde Jolanda's vader destijds ergens tussen nummer 1 en 21. We worden getipt dat daar een huisarts De Graaf zat en een café The Corner. Ook komt Anneke de Heuvel aan de lijn: "Ik woonde daar om de hoek en kwam veel bij de familie Lievaart over de vloer, die precies in dat gedeelte van de Mijnsherenlaan woonde. Misschien weten zij meer?"

Het verhaal
Jolanda is geboren in een tehuis voor ongehuwde moeders. “Mijn moeder raakte zwanger toen ze nog bij haar ouders woonde aan de Texelsestraat in Rotterdam. Ze vertelde het niet tegen mijn opa en oma; ze hield haar zwangerschap zo goed mogelijk verborgen. Maar na vijf maanden kwam mijn oma er toch achter.” Haar oma gaat met een foto van moeder Annemaria de Jong alle deuren af in de Mijnsherenlaan in Rotterdam. Moeder Annemaria denkt namelijk dat de vader van Jolanda in die straat woont. “Overal belde ze aan met de vraag: heb jij een zoon van rond de twintig jaar?”

Na een aantal huizen is het raak: de vrouw die opendoet roept haar zoon naar de deur toe. Hij zegt dat hij Annemaria kent en geeft zelfs toe dat hij iets met haar heeft gehad! “Die vrouw heeft toen nog tegen mijn oma gezegd: ‘We nemen wel contact op, wat is je adres?’ Dat heeft oma gegeven, maar er is nooit meer contact geweest.” Als Jolanda drie maanden oud is, gaat haar oma terug naar het desbetreffende huis. Maar deze keer doet iemand anders de deur open. “Ik denk dat ze verhuisd zijn in die periode. Maar we hebben dus geen achternaam of geboortedatum, dus ja... Het enige wat mijn oma en moeder allebei zeggen, is dat deze jongen, mijn vader, waarschijnlijk Henk heette. Maar zelfs dat is niet helemaal zeker.”

Zouden ze dan echt in die drie maanden tijd ‘toevallig’ verhuisd zijn? “Tja, dat zou wel heel toevallig zijn natuurlijk. Daarom denk ik ook: er moet iemand zijn die iets weet.”

Aanknopingspunten:
* mogelijk heet hij Henk
* hij is geboren rond 1944
* woonde in 1965 met zijn ouders aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam
* als je met je gezicht naar het Maashaven metrostation toe stond, woonde hij in het laatste blok aan de linkerkant
* hij had krullend donkerbruin - bijna zwart – haar, was vrij lang en had een normaal postuur
* zijn moeder had lang zwart haar en een ietwat getinte huid
* deze jongen (Henk?) had begin 1965 omgang met Annemaria de Jong
* zij is geboren in november 1944
* Annemaria was heel verzorgd en had heel donkerbruin haar, dat ze vaak getoupeerd opstak
* waarschijnlijk leerden zij elkaar kennen in een café rondom de Mijnsherenlaan of de Pleinweg in Rotterdam
* Annemaria woonde ook nog bij haar ouders in de Texelsestraat in Rotterdam
* Henk en zijn ouders zijn waarschijnlijk rond de zomer van 1965 verhuisd

Jolanda en haar moeder | Moeder Annemaria de Jong

Jolanda zoekt biologische vader Henk (deel 1)

Jolanda zoekt biologische vader Henk (deel 2)

Jolanda zoekt biologische vader Henk (deel 3)