Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Dennis vond zijn redder in nood

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Dennis vond zijn redder in nood

Dennis, nicht Merlé en redder Dik vertellen over hun hereniging!

De brandweer wordt van alle kanten ingelicht en met succes: Dennis' redder meldt zich! "Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik je ooit nog levend zou aantreffen..." Des te mooier dat dit gesprek toch nog heeft mogen plaatsvinden. Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal en de herening met Dennis, nicht Merlé en redder Dik in de studio.

Het verhaal
Dennis bezoekt in augustus het muziekfestival Decibel op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Samen met zijn nichtje Merlé en drie vrienden geniet hij van hun favoriete (hardcore)muziek. Het is een warme dag en ze zoeken verkoeling in de zwemvijver. Terwijl de anderen rustig pootjebaden, neemt Dennis een duik met bijna fatale gevolgen: hij breekt zijn nek. Als hij na de duik meteen komt bovendrijven, denken zijn vrienden aan een grap.

Twee meisjes zien echter meteen dat er iets mis is en slepen Dennis naar de kant. Dennis’ hart staat stil, maar gelukkig stapt er een jongen uit het publiek die hem met succes reanimeert. De redder heeft blond stekelhaar en vertelt naderhand dat hij lid is van de vrijwillige brandweer. Toeval wil dat hij ook Dennis heet. De andere Dennis dankt zijn leven aan deze doortastende jongen. Dennis en zijn nichtje zouden graag zijn kant van het verhaal willen horen.

Aanknopingspunten:
* Dennis (achternaam onbekend)
* was lid van de vrijwillige brandweer
* had blond stekelhaar
* bezocht het muziekfestival Decibel in Hilvarenbeek
* hij bezocht het festival samen met een jongen in een rolstoel

De redder van neef Dennis Deel 1

De redder van neef Dennis Deel 2

De redder van neef Dennis Deel 3

Dennis en Merlé met redder Dik