Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vriendin Carina in Nieuw-Zeeland

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vriendin Carina in Nieuw-Zeeland

Carina’s moeder van 92 jaar oud kwam naar de studio!

We vinden Carina in Nieuw-Zeeland, waar ze al jaren woont. Helaas is de internetverbinding daar niet zo goed en ook via de telefoonlijn kunnen we geen contact krijgen. Gelukkig krijgen we wel Carina’s moeder te spreken, die in Castricum woont en blijverrast is van Titia’s zoektocht te horen. Omdat haar dochter niet naar de studio kan komen om Titia te ontmoeten, doet Carina’s moeder dit in haar plaats. Titia slaat haar handen voor haar mond: “Leeft haar moeder nog? Wow! Daar loopt ze!” Ze vallen elkaar in de armen, na elkaar vele jaren niet gezien te hebben. Carina’s moeder staart Titia aan en houdt haar hand vast: “Ik moet twee keer kijken.. Ben jij het echt?” Er wordt nog lang nagepraat en binnenkort gaat Titia langs bij Carina’s moeder..

Het verhaal

Titia en Carina gaan ver terug. Ze wonen als kind in dezelfde buurt in Amsterdam, gaan naar dezelfde school en zijn altijd samen. Wanneer de middelbare schooltijd aanbreekt, verhuist Titia met haar familie naar Utrecht. Tot haar grote spijt, want vanaf het begint vindt Titia het daar niets. In Amsterdam breekt haar studietijd aan. En raad eens wie ze daar weer tegenkomt? Carina!

Titia en Carina ontdekken samen het Amsterdamse nachtleven en beleven allerlei avonturen: zo liften ze eens naar de Noordpool en slapen ze in de buitenlucht aan de Middellandse zee. Meerdere vriendjes passeren de revue. Eerst treft Carina een jongen met wie ze naar Amerika afreist om te gaan handelen in zeewier. Daarna krijgt ze een ander vriendje met wie het misloopt. Vervolgens loopt Titia tegen deze jongen aan in het nachtleven en tot haar spijt ontstaat er een kortstondige romance. Het betekent het einde van een lange vriendschap. Carina wil geen contact meer met Titia en neemt daarom afstand. Zelfs wanneer ze elkaar onverwachts treffen in de kroeg, wil Carina haar nauwelijks begroeten: “Ik stond met mijn armen wijd, maar zij kon mijn vriendschap niet langer beantwoorden.”

Titia heeft spijt gehad van het hele voorval. Ze is Carina altijd blijven missen in haar leven, maar accepteerde háár keuze om hun vriendschap niet voort te zetten. Ze is gelukkig geworden, maar had haar leven graag gedeeld met haar beste vriendin van vroeger: “Carina zit nog altijd in mijn hoofd en in mijn hart.”