Adres Onbekend
KRO-NCRV

NOG NIET OPGELOST: Halfbroer Henk Westbroek

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. NOG NIET OPGELOST: Halfbroer Henk Westbroek

"We delen de liefde voor de horeca!"

Tijdens de uitzending
We bellen voor de zekerheid met de bekende Henk Westbroek, maar hij vertelt al meteen dat hij het niet is. Dus wij zoeken weer in de archieven. Op de kaart van Jan Westbroek zien we een zoon Hendrick Westbroek, geboren in september 1938 in Hilversum. We zien ook dat het gezin Westbroek lange tijd op het Tweede Heeserlaantje in Soest heeft gewoond. Ver weg lijkt er een link te zijn met de familie Fonken in Soest. Maar we komen toch nog niet verder. Wie kan ons verder helpen? 0800 3030 300. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Lina heeft haar twee halfbroers Henk en Peter Westbroek sinds het einde van de jaren 50 nooit meer gezien. Als kind van 6 ligt ze al op bed wanneer de twee jongens over de vloer komen. "Ze kwamen eens in de zoveel tijd in het weekend. Dan kregen zij beneden nog een broodje pindakaas en kwamen ze daarna naar boven om te slapen. Ik vond ze dan stinken uit hun mond, haha! Maar ik had geen idee wie het waren en mijn moeder deed daar heel geheimzinnig over." Pas jaren later, in 1985, komt Lina erachter dat het halfbroers van haar zijn. "De politie kwam aan de deur vertellen dat Peter was verongelukt. Mijn broer Evert heeft samen met Henk zijn appartement in Schiedam leeggehaald, maar ze hebben geen contactgegevens uitgewisseld. Hadden ze dat maar gedaan!"

Later hoort Lina van een oom dat haar moeder getrouwd is geweest met de vader van Henk en Peter: Jan Westbroek. Ze weet ook dat Henk nu in Kampen, Zwolle of Deventer zou moeten wonen en een eigen horecabedrijf moet hebben. "Ik heb altijd in de horeca gewerkt, dus dat zou wel een overeenkomst tussen ons zijn. Ik wil heel graag zijn kant van het verhaal horen!"

Aanknopingspunten:
* Henk Westbroek
* geboren voor 1944
* vader is Jan Westbroek uit Huizen (bij Hilversum)
* moeder is Elsje van den Brink (*september1918 in Soest, +februari 1984 in Soesterberg)
* Jan Westbroek is met Elsje getrouwd geweest begin jaren 40 of eerder
* zij hadden naast Henk ook nog een zoon Peter
* Peter woonde in Schiedam
* hij is verongelukt bij het station daar in november 1985, omdat hij onder een bus kwam toen hij zijn trein wilde halen
* moeder Elsje is later (waarschijnlijk rond 1943) getrouwd met Frederik Cornelis (Freek) Groot
* het gezin Groot woonde in Akersloot
* Elsje en Freek kregen vijf kinderen: Freek (1944, +), Evert (1947, +), Myra (1952, +), Lina (1953) en Gerard (Johan Peter) (1958, +)
* rond 1958/1959 kwamen de broers Henk en Peter Westbroek in de weekenden bij de familie Groot in Akersloot over de vloer

Halfbroer Henk Westbroek