Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: 100.000e inwoner van Hilversum

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: 100.000e inwoner van Hilversum

Hij was nét op tijd voor de boekpresentatie

Jan Geers zou niet meer in Hilversum wonen. We worden aan alle kanten getipt dat we in Vaassen moeten zijn. We ontvangen zelfs zijn adres, maar krijgen hem niet te pakken: hij staat niet in het telefoonboek en buren treffen hem niet aan. Hopelijk bereikt het bericht hem op tijd, zodat hij aanwezig kan zijn bij de boekpresentatie op 14 februari…

Het verhaal
Woensdag 14 februari wordt het boek ‘100 jaar Hilversum Mediastad’ gepresenteerd. Peter Schavemaker is echter nog op zoek naar één persoon om zijn boek compleet mee te maken: Jan Geers, de 100.000e inwoner van Hilversum die veel publiciteit genereerde bij zijn geboorte.


Uit het boek geciteerd:
“Vrijdag 25 april 1958, om precies 9 uur in de ochtend, wordt de 100.000ste inwoner van Hilversum ingeschreven. Voor de geboorte bestond een grote belangstelling van de Hilversumse omroepen. De burgemeester deelde het nieuws niet alleen via de Nederlandse omroepen, om half twaalf was hij via de zenders van de Wereldomroep, wereldwijd, in het Spaans en Engels te horen om de komst van de nieuwe Hilversummer kenbaar te maken. Dagblad De Tijd van 25 april 1958 beschrijft dat Boot in zijn radiotoespraak de geboorte van de 100.000ste inwoners van grote betekenis voor Hilversum noemde.”

Zou Jan Geers nog altijd in Hilversum wonen?

Peter Schavemaker zoekt Jan Geers