Adres Onbekend
KRO-NCRV

Neef Paul Franssen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Neef Paul Franssen

Wie is die knappe neef?

Nadat hij getipt is door zijn omgeving, meldt Paul Franssen zich bij ons! Tante Paula is helaas al in 2013 overleden, maar Paul vindt het hartstikke leuk dat zijn nichtje naar hem op zoek is en komt als verrassing naar de studio: “Ik had alleen geen zwart, maar blond haar. Maar ik had inderdaad wel cowboylaarzen aan!” In de video en fragmenten hieronder hun ontmoeting en het hele verhaal.

Het verhaal
Sinds ze hem op oma’s begrafenis in 1983 heeft gezien, is Patricia nieuwsgierig naar haar neef Paul Franssen. “Het was een indrukwekkende verschijning! Ik dacht echt: wow, wie ís dat?!” Paul is een zoon van haar tante Paula, met wie Patricia’s vader Bob in die tijd onenigheid heeft. Het begint als hun moeder in een bejaardentehuis terechtkomt. “Mijn vader tufte iedere week op en neer van Breda naar Capelle om voor mijn oma te zorgen en van alles voor haar te regelen. Hij was altijd negatief over zijn zus Paula.” De reden? Paula zou nooit langskomen en weinig zorg dragen voor hun moeder.

Toch is Patricia ook benieuwd naar Paula’s kant van het verhaal. “Er zit altijd een andere kant aan een verhaal. Ik wil haar ook graag vragen hoe het zat.” Bovendien hoopt ze haar neef nog eens beter te leren kennen. “Het is toch mijn volle neef. Ik ben zo benieuwd wie hij is!” Patricia heeft zelf al het nodige gedaan om haar neef en tante te vinden: “Ik heb de archieven van Rotterdam, Den Haag en Arnhem uitgeplozen. Ik heb alle Franssens op Facebook benaderd, maar het heeft allemaal nog niks opgeleverd… Dit is mijn laatste hoop!”

Aanknopingspunten:
* Paul (vermoedelijk) Franssen
* waarschijnlijk geboren tussen 1955 en 1965
* geboren in Rotterdam
* zijn moeder is Paula Maria Louise Franssen (januari 1929)
* Paula is opgegroeid in Rotterdam bij haar ouders Ferdinand Nicolaas Antonie Franssen (1900) en Geertruida Catharina Spruit (1900-1983)
* zij heeft lang in Scheveningen gewoond
* later woonde Paula ook in Arnhem
* Paul had een zeer gebruinde huid en zwart achterover gekamd haar
* hij was in 1983 op de begrafenis van zijn oma

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ontmoeting met neef Paul Franssen | Patricia en tweelingzus Barbara in de studio

Patricia en haar tweelingzus Barbara ontmoeten hun neef Paul Franssen

Patricia zoekt neef Paul Franssen (deel 1)

Patricia zoekt neef Paul Franssen (deel 2)

Patricia zoekt neef Paul Franssen (deel 3)