Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: dochters van Wim Wijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: dochters van Wim Wijs

Wim leeft niet meer, maar zijn familie wil graag contact

We komen erachter dat Wim Wijs niet meer leeft. Dat is jammer, want Trees hoopte natuurlijk dat hij net als zij nog zou leven. Gelukkig reageert de familie van Wim enthousiast op haar zoektocht. We benaderen eerst Greet, de zus van Wim. Greet is 84 jaar en kan zich Trees nog goed herinneren. Ze licht de kinderen van Wim in en die vinden het heel bijzonder dat het eerste vriendinnetje van hun vader nog leeft en naar hem op zoek is gegaan. Ze komen naar de studio om Trees te verrassen. Trees heeft zelf ook haar dochters meegenomen naar de studio, waardoor al deze kinderen ineens tegenover elkaar staan: “We zijn helemaal onder de indruk! Wat fijn dat jullie zijn gekomen, dankjewel!”, roept Marianne, de dochter van Trees, uit. Wims dochters brengen foto’s mee van hun vader. Trees kijkt er ontroerd naar: “Ik had hem niet meer herkend denk ik, maar die foto’s van vroeger wel. Hij was echt een knappe man.”

Het verhaal
Trees groeit op in de Ketenstraat in Rotterdam. Haar hele jeugd beleeft ze samen met Wim Wijs, die naast haar woont. Een buurjongen die ze nooit vergeten is. “Hij was meer dan dat: Wim was ook mijn eerste vriendje.”

Als Trees andere vriendjes krijgt, scheiden hun wegen. Wim trouwt met zijn vrouw Trudy en verhuist naar Rotterdam-Zuid. Met haar krijgt hij een zoon Kees en een dochter Trudy. Daarna ziet Trees hem nog eenmaal in de Havenstraat. “Ik stond daar met een lekkend ijsje, dus we hebben niet heel uitgebreid gepraat.”

Trees hoopt dat we Wim vinden. “Als dat zo is, spring ik meteen op de fiets om hem op te zoeken!”