Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Rinie Teunissen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Rinie Teunissen

We krijgen bericht van Rinies zus Lucie die zegt haar in te gaan lichten en niet veel later staat Rinie op onze voicemail. Ze vindt het hartstikke leuk dat Ab naar haar op zoek is en komt naar de studio om hem te verrassen: "Ik heb ook nog heel vaak aan jou gedacht, Ab!" Beluister de uitzending van zondag 29 januari 2023 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Tijdens het opruimen komt Ab foto's van zijn eerste liefde Rinie Teunissen tegen. Hij leert haar kennen in de zomer van 1962, als Rinie met een nichtje van Ab meekomt om bij hem te logeren. "Ze kwamen op de fiets vanuit Zevenaar een weekje naar Amersfoort. Ik ben met hen door de stad getrokken." Na die week rijdt Ab een paar keer heen en weer om Rinie weer te zien. "Echt verkering hadden we niet. We spraken af en toe op de zaterdagmiddag af om bij haar werk te kijken. Ik ben ook een keer voor jan joker die kant op gereden, omdat ze die dag niet hoefde te werken."

Ab springt weer op z'n brommertje nadat hij door Rinie en haar ouders is uitgenodigd om bij hen kerst te komen vieren. "Ze woonden aan een dijkmolentje. We liepen over de dijk, naar de nachtmis, en in die tijd keek je vrij de polder in. We komen de kerk uit en er ligt me een pak sneeuw! Dat was zó mooi. Dat ben ik nooit vergeten. Ik ben Rinie ook nooit vergeten. Er is geen maand in die 60 jaar geweest dat ik niet een keertje aan haar dacht..." Na de kerst rijdt hij nog eens naar Zevenaar om daar carnaval met Rinie te vieren. "Daarna is het eigenlijk een beetje doodgebloed... Zij ging daar uit en ik had hier mijn bezigheden met mijn cluppies. Het is daardoor gewoon een beetje verwaterd. De afstand was te groot."

Als Ab zich drie jaar later net heeft verloofd, krijgt hij van een collega uit Zevenaar te horen dat Rinie weer contact met hem wil. "Dat was voor mij zo verwarrend als wat. Ik heb een weekje rust genomen, omdat ik dacht: moet ik nu met deze vrouw verder of moet ik weer contact zoeken met Rinie? Uiteindelijk ben ik met mijn vrouw getrouwd in 1967 en 50 jaar heel gelukkig getrouwd geweest!"

Aanknopingspunten:

* Rinie Teunissen
* geboren rond 1946
* woonde met haar ouders (en twee zussen) aan de Slenterweg in Zevenaar
* haar ouders hadden een boerderij
* ze werkte als telefoniste en receptioniste bij de gemeente Zevenaar
* een vriendin van haar heette Ria van der Scheer of Ria Scheers
* mogelijk is Rinie rond 1967 getrouwd met een melkboer en met hem een melkzaak begonnen op de Velperweg in Arnhem

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ontmoeting tussen Ab en Rinie Teunissen | Rinie vroeger (links)

Eerste liefde Rinie Teunissen (Deel 1)

Eerste liefde Rinie Teunissen (Deel 2)

Eerste liefde Rinie Teunissen (Deel 3)

Eerste liefde Rinie Teunissen (Deel 4)

Eerste liefde Rinie Teunissen (Deel 5)