Adres Onbekend
KRO-NCRV

collega Louis Verkerk

  1. Nieuwschevron right
  2. collega Louis Verkerk

"Wat leuk dat je zoveel moeite doet om mij te vinden!"

We hebben contact met de firma Hulshoff, waar Louis gewerkt zou hebben en mogen binnenkort contact opnemen met Raymond, die er al ruim vijftig jaar werkt. Hij moet ons toch verder kunnen helpen? Ondertussen komen er ook nog goede tips binnen met sporen naar Rijswijk en Hillegom... Uiteindelijk komt de gouden tip uit Enschede, waar Louis nu woont. Hij vindt het ontzettend leuk dat Ronald zoveel moeite heeft gedaan om hem te vinden: "Natuurlijk kom ik hem verrassen!". Beluister de onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
Ronalds eerste baantje is als decorateur bij Peek & Cloppenburg in Rijswijk in de jaren 70. Hij is dan een jaar of achttien: “Ik stond in een wereld die vreemd en nieuw was, want het was mijn eerste baantje. Vooral van mijn collega Louis Verkerk leerde ik veel. In eerste instantie negeerde hij mij, maar gaandeweg werd dat beter. We hadden een gelijkmatig gevoel voor humor en maakten altijd grappen over collega’s die verder rondliepen. Ik moest altijd om hem lachen, hij was spitsvondig!” Eén anekdote blijft hem in het bijzonder bij: “Louis heeft eens met een gasbrander het kapsel van een paspop veranderd met een gasbrander! Dat kon allemaal nog in de seventies haha!”

Nu Ronald bijna met pensioen gaat, denkt hij regelmatig terug aan zijn eerste baantje: “Louis was een van mijn eerste collega’s. Hij heeft me veel levenswijsheden geleerd! Ik zie hem nog zo voor me. Hij was lang en vrij mager en droeg heel vaak een gebreide witte coltrui. Maar hij had vooral een beetje tanige trekken in zijn gezicht. Het zou zo leuk zijn hem nog eens te zien!”

Aanknopingspunten:
* Louis Verkerk
* geboren rond 1947
* werkte begin jaren 70 bij Peek & Cloppenburg op het hoofdkantoor in Rijswijk
* ging daarna aan de slag bij firma Hulshoff in Den Haag
* droeg vaak een gebreide witte coltrui
* had een lang en mager postuur
* hij was muzikaal, had zijn hart op de tong en een goed gevoel voor humor