Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Willie van Eekelen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Willie van Eekelen

“Ik was op slag verliefd...”

Goed nieuws voor Peter, want Willie is gevonden! Na een spannende zoektocht hing Willie zelf aan de telefoon: "Ik heb altijd gedacht dat jij verliefd was op mijn zusje!" Het hele verhaal beluister je hieronder.

Het verhaal
Peter kan zich de eerste keer dat hij Willie van Eekelen zag nog goed herinneren: “In augustus 1974 was ik met mijn neef, mijn broertje en nog een paar anderen in zwembad de Crommenije in Krommenie. We hebben heerlijk gezwommen en voordat we weggingen bleven we nog even hangen bij het trappetje in het zwembad. Ik stond ietsjes verder weg en zag een mooi meisje langs lopen, samen met haar zusje. Ik keek haar aan... En nog eens, en nog eens, en zij keek terug! Ik was op slag verliefd."

Als het meisje nog een keer langsloopt, zegt Peter stoer gedag: "Ik zei 'hoi', maar weet niet eens meer of ze wat terugzei.” Peter volgt het meisje, wordt uitgenodigd voor een kop koffie én een sigaret in flat De Kleine Beer en hoort dat de dame in kwestie Willie heet. Maar zijn gevoelens merkbaar maken; dat gaat Peter niet goed af.

Inmiddels woont hij alleen: “Intussen heb ik werk in Groenlo, ik ben daar naartoe verhuisd voor de liefde. Helaas ging dat al snel over, en denk ik steeds vaker terug aan Willie. Mijn eerste échte liefde...”

button arrow
button arrow
foto: Peter Zonneveld
Willie op een oude schoolfoto

Peter zoekt liefde Willie van Eekelen