Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: biologische vader van Nynke

foto: Nynke
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: biologische vader van Nynke

“Alle mensen die mij meer kunnen vertellen over mijn moeder en de periode waarin ik ben verwekt zijn van harte welkom.”

Na het plaatsen van het Facebookbericht voor de zoektocht komen de tips binnen. Het spoort leidt naar Inez Timmer en Marion Oppenheimer. De vader van Nynke zou misschien Jan of Albert kunnen heten. In de uitzending spreekt Nynke met Inez. Nynke is tot ontroering overweldigd door deze vondst. Inez heeft de moeder van Nynke gekend tijdens hun middelbare schoolperiode. Ze weet helaas niets over de afkomst van Nynke, maar kan wel meer over haar moeder Hanke vertellen. Ze gaan binnenkort afspreken met elkaar.

Ook is er zicht op Hanke’s vriendin Annemarie Landman. Weet zij meer over Nynke’s biologische vader? 0800 30 30 300 voor nog meer reacties. Luister hieronder het fragment van 10 april 2022 terug voor het gesprek tussen Nynke en Inez.

Het verhaal
Als Nynke wordt geboren is haar moeder, Hanke Pietersen, 22 jaar oud. Hanke is dan nog niet getrouwd en dochter Nynke brengt haar eerste levensjaren door bij opa en oma Pietersen en haar moeder Hanke. Nynke's biologische vader speelt geen rol in haar leven. "Toen ik twee was is mijn moeder getrouwd met Jos Hollander en ik heb tot mijn 21e gedacht dat hij mijn vader was. Maar dat is dus niet zo. Wie het wel is? Geen idee!"

Misschien ligt het antwoord bij haar oppas Marion Oppenheimer? In de eerste jaren van haar leven is Marion erg betrokken bij Nynke. “Ik heb begrepen dat mijn opa en oma haar voor 32 uur per week inhuurden. Zij kenden haar als student van de pabo, waar mijn opa directeur was indertijd. Marion heeft mij en mijn moeder goed gekend. Misschien weet zij wel wie mijn biologische vader is?”

Daarnaast vestigt Nynke haar hoop op twee vriendinnen van moeder Hanke uit de tijd van haar zwangerschap: Annelies Landman en Inez (achternaam onbekend). Beide dames kwamen uit de omgeving Leeuwarden. "Ik hoop dat deze mensen mijn vragen kunnen beantwoorden en dat er mensen zijn, die mijn moeder gekend hebben in die tijd. Alle mensen die mij meer kunnen vertellen over mijn moeder, de periode waarin ik ben verwekt en mijn eventuele vader, zijn van harte welkom. Ik ben op zoek naar mijn eigen oorsprong.”

Aanknopingspunten
* haar vroegere oppas Marion Oppenheimer
* Marion is rond 1955 geboren
* Marion werkte bij de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden (NHL)
* mogelijk was Marion eerst leerling aan de pabo (toen kweekschool) in Leeuwarden waar Nynke’s opa (Piet Pietersen) directeur was
* waarschijnlijk was Marion docent 'social work' aan de NHL rond het jaar 2014
* de twee vriendinnen van moeder Hanke uit die tijd zijn Annemarie Landman en Inez (achternaam onbekend)
* beide vrouwen kwamen toen (rond 1977) uit de omgeving Leeuwarden
* Inez deed of doet mogelijk iets in de muziek
* mogelijk kende Inez en Hanke Pietersen elkaar van het conservatorium Leeuwarden

Baby Nynke in 1978 - Nynke met opa en oma 1978 - Hanke Pietersen - moeder Hanke Pietersen en Nynke

Nynke zoekt haar vader