Adres Onbekend
KRO-NCRV

nog niet gevonden: biologische vader Cor de Bruin

  1. Nieuwschevron right
  2. nog niet gevonden: biologische vader Cor de Bruin

Zou hij nog wel leven?

We vinden een Cor de Bruin in Steenwijk, die op veel punten overeenkomt met de Cor de Bruin die wij zoeken. We worden erover plat gebeld, maar of het de juiste Cor de Bruin is? Dat is nog gissen. We krijgen wel familie te spreken. Een zoon van deze Cor de Bruin laat weten dat hij niet denkt dat het om zijn vader gaat, want zijn vader kwam uit Amsterdam en niet uit Den Haag. Ook is de familie nogal overvallen door alle publiciteit en dat is veel voor een man van nu 90 jaar oud. We laten de zoektocht daarom even rusten en houden de lijnen intussen open op 0800 3030300. In de hoop dat de goede Cor de Bruin (of familie) zich spoedig meldt…

Het verhaal
Carin wordt geboren in januari 1953 in huize ‘Maris Stella’ te Scheveningen. Het is een tehuis voor ongehuwde moeders. Haar moeder Annie Doesberg komt uit een gezin van maar liefst 22 kinderen en moet haar kindje afstaan: “Ze is van mij bevallen en heeft mij direct bij de nonnen achtergelaten. Vervolgens ben ik geadopteerd door een lieve familie uit Den Haag. Daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht.”

Man in uniform
Carin heeft het als kind goed bij haar adoptiefamilie. Met haar biologische moeder heeft ze al die tijd geen contact. Totdat ze gaat trouwen in 1972: “Mijn biologische moeder moest tekenen. Toen heb ik haar voor het eerst ontmoet in het stadhuis in Den Haag. Er is een akte getekend en we hebben naderhand een kop koffie gedronken. Ik haar later wie mijn vader was. Ze kwam toen met de naam Cor de Bruin. Hij zat in het leger en droeg een uniform. En dat was het ook meteen. Mijn moeder begon te lachen, wilde er niet alles over vertellen. Ze vond hem heel lief, maar het was niet langdurig.”

Meer dan dit is Carin nooit te weten gekomen. Er gaat wel een verhaal in de familie dat opa Doesberg nog aan de deur heeft gestaan van de familie de Bruin. Hij zou hen toen verteld hebben dat zijn dochter Annie zwanger was van hun zoon Cor. Die familie zou hem zelfs hebben geprobeerd om te kopen met geld: “Mijn opa schijnt heel erg beledigd te zijn geweest. Hij draaide zich om en zei: ‘Dan komt ze zonder jullie wel groot.’ Cor had inmiddels iemand anders en ging naar Oosten van het land voor zijn werk is het verhaal.”

En nu zoekt Carin met de beste intenties. Broers en zussen heeft ze nooit gehad en nu is ze benieuwd of er misschien toch nog halfbroers en halfzussen zijn: “Ik wil weten op wie ik lijk. Dat je weet van wie je afkomstig bent, dat is mijn drijfveer altijd geweest om te willen gaan zoeken.”

Aanknopingspunten:
Vader Cor de Bruin
* geboren rond 1929
* zat in het leger (waarschijnlijk beroepsmilitair)
* verhuisde naar het Oosten van het land voor zijn werk in 1952
* had toen een vriendin
* Cor de Bruin zou inmiddels overleden zijn
* had een relatie in 1952 Annie Doesberg (overleden in 2001) uit Den Haag
* de familie Doesberg woonde in de Zoutmanstraat in Den Haag.