Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: bekenden van vader Henri Keuls

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: bekenden van vader Henri Keuls

“Ik heb karaktereigenschappen waarvan ik me afvraag of ze van hem komen.”

We vinden de hele geschiedenis van de familie Keuls terug in de papieren, dus Tatjana gaat met een pak vol archiefstukken naar huis. Helaas wordt er nog niet gereageerd door mensen die haar vader Henri Keuls gekend hebben en verhalen over hem kunnen vertellen. Onze lijnen blijven dus open voor iedereen die meer weet over hem. Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Tatjana kan haar biologische vader Henri Keuls zich nog maar vaag herinneren. “Ik zie een lange, grijzige man in een grijzige outfit voor me.” Ze kent hem eigenlijk alleen maar van verhalen. “Ik heb alleen maar vreselijke verhalen gehoord van mijn moeder. Maar of alles klopt weet ik natuurlijk niet zeker, ik kan het niet verifiëren bij mijn vader…” Zo zou Henri haar als baby uit het raam hebben willen gooien, waarop moeder Tiny op de vlucht sloeg. “Er volgden een aantal rechtszaken over mijn voogdij. Mijn moeder heeft die gewonnen, dus ik ben bij mijn moeder opgevoed.”

Als Tatjana in 1969 van plan is om te trouwen, stuurt ze haar vader een brief om toestemming te vragen. “Ik wist niet wat ik erboven moest zetten; geen lieve papa ofzo, dat voelde raar. Geachte meneer Keuls, schreef ik uiteindelijk. Dat viel niet goed bij hem. Hij heeft toen een brief naar de kantonrechter geschreven waarin hij zei dat hij geen toestemming gaf voor ons huwelijk.” Niet veel later, in 1973, overlijdt Henri. “Ik heb spijt dat ik niet meer moeite gedaan heb om hem te zien. Ik was nog heel jong en onder invloed van mijn moeder, ik had haar veel verdriet gedaan als ik met hem had aangepapt. Maar ik had hem wel willen zien. Nu ben ik 75 en denk ik: had ik toen maar doorgezet…”

Ondanks alle nare verhalen die haar moeder altijd over Henri vertelde, is Tatjana toch benieuwd naar hem: “Ik ben geïnteresseerd in wat voor soort man hij was, ik heb karaktereigenschappen waarvan ik me afvraag of ze van hem komen.” Tatjana hoopt op oude buren uit de Malakkastraat in Den Haag, vrienden of mensen die haar vader gekend hebben als journalist bij het Algemeen Handelsblad. “Ik ben eigenlijk met alles wat nog boven water komt blij.” Ook hoopt ze erachter te komen waar haar vader begraven ligt. “Dan kan ik er eens naartoe gaan. Dat lijkt me fijn!”

Aanknopingspunten:

* Henricus Sebastianus Keuls * roepnaam: Henri (op z’n Frans uitgesproken) of Han
* is geboren in oktober 1891 te Leiden
* het gezin Keuls komt uit Leiden, is een heel groot gezin met wel tien kinderen (van deze familie kon tot nu toe niemand echt meer vertellen)
* Henri is overleden in maart 1973 te Den Haag (let op: zoekster is ook erg benieuwd waar haar vader begraven ligt)
* hij woonde (bijna) zijn hele leven in de Malakkastraat in Den Haag, waarschijnlijk op een bovenetage
* hij werkte als journalist bij het Algemeen Handelsblad

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoekster Tatjana nu en vroeger | Henri Keuls

Tatjana zoekt bekenden van vader Henri Keuls (deel 1)

Tatjana zoekt bekenden van vader Henri Keuls (deel 2)

Tatjana zoekt bekenden van vader Henri Keuls (deel 3)